Annonce
Bjerringbro

Forening overlever - får tre nye medlemmer

Byens Hus fortsætter efter generalforsamlingen, men med tre nye bestyrelsesmedlemmer inklusiv en ny formand. Foto: Eskil Lyngsøe
Det var ikke nogen opløftende beretningen, den afgående formand for Foreningen Byens Hus - Stationen kom med. Alligevel trådte nye friske kræfter til.
Annonce

Bjerringbro: Der var nok en vis usikkerhed i forhold til, om Foreningen Byens Hus - Stationen stadig ville eksistere efter den generalforsamling, der blev holdt den 12,. august, for her havde formand, Anne Knudsen samt to andre bestyrelsesmedlemmer allerede meldt ud, at de ikke ønskede at fortsætte, og at der derfor skulle findes mindst tre nye bestyrelsesmedlemmer - gerne fem.

Årsagen til at Anne Knudsen ønskede at træde ud af bestyrelsen, lød på dårligt helbred, men i hendes beretninger lader hun også skinne igennem, at det har været et hårdt år for den nye forening, der havde fået godkendelse af Bjerringbro Byforum til at arbejdere videre med bevarelsen af Bjerringbro Station.

Hun siger således:

- De efterfølgende vanskeligheder med organiseringen i Byforum, modsætningerne mellem Arriva, DSB og Securitas, afklaring af Viborg Kommunes interesse i huset og den manglende dialog med ”ungdommen”, har tæret på tålmodigheden. De tekniske udfordringer i husets tilstand og diffuse ønsker om fremtidige behov, har gjort vejen til afklaring af lejemålets indhold og økonomi, ret bekostelig. Og et ikke ubetydeligt antal ubesvarede kontakter, overlab af ferielukninger og generel vanskelig kommunikation i offentlig administration, har kostet os tid, tålmodighed og privat økonomi.


- Bestyrelsen har besøgt tilsvarende stationsbygninger i blandt andet Ringkøbing, Ribe og Brande. Herfra er erfaringen at kommunen er en central aktør for at husets aktiviteter skal blive økonomisk bæredygtigt, men der er i det forgange år ikke lykkedes af finde aktører, som har ønsket at forpligte sig til huset

Anne Knudsen, tidligere formand


Der er blandt andet blevet arbejdet med flere interessenter om en mulige cafe-drift i lokalerne. Det har desuden været en del af overvejelserne om foreningen skulle satse på cafe-drift, et hus til de unge, et hus med mødelokaler til diverse mindre foreninger i lokalområdet. Der har været dialog med flere forskellige mulige brugergrupper.

Annonce

Skudt til hjørne

- Foreningen har arbejdet for, at cafe-driften og husets øvrige brugere har kunnet supplere hinanden på bedste vis. Kort sagt ønsker bestyrelsen liv i hele huset. Dog har bestyrelsen erfaret, at der ikke er stor velvillighed til at betale for brugen af huset, sagde Anne Knudsen og fortsatte:

- Bestyrelsen har  besøgt tilsvarende stationsbygninger i blandt andet Ringkøbing, Ribe og Brande. Herfra er erfaringen at kommunen er en central aktør for at husets aktiviteter skal blive økonomisk bæredygtigt, men der er i det forgange år ikke lykkedes af finde aktører, som har ønsket at forpligte sig til huset.

Nedlukningen af samfundet i forbindelse med udbruddet af Corona pandemien, de økonomiske muligheder for projekt Byens Hus i fremtiden af samme grund, kunne derfor godt være dråben, der lukkede foreningen, og Anne Knudsen lagde ikke skjul på, at hun følte, at projektet og foreningens virke var "skudt til hjørne” og derfor måtte generalforsamlingen tage stilling til foreningens fremtid og en ny bestyrelse måtte vælges.

Og det blev den også, for heldigvis er der også gode resultater, som kan gavne projektet i fremtiden, og der var da også folk som mødte op ,og gerne ville træde til.

Ind i den nye bestyrelse trådte Tenna Kolding Gregersen, Evelyn Albrechtsen og Steen Stephansen, som nu skal forsøge at arbejde videre på det grundlag, som den første bestyrelse har lagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Guds eget land

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce