Annonce
Bjerringbro

Foreninger stortrives på Enggården

Over 10 foreninger, herunder Bjerringbro BMX-klub, har fast tilholdssted på Enggården. Foto: Arkiv

Den tidligere ungdomsklub har udviklet sig til et helt lille kraftcenter for en del af foreningslivet i Bjerringbro.

Bjerringbro: Flere end 10 foreninger holder til på den tidligere kommunale ungdomsklub, Enggården - og de er ganske godt tilfredse med forholdene. Det viser et referat fra et møde, som Viborg Kommunes kulturforvaltning har holdt med brugernes repræsentanter.

Avisen har talt med Bjerringbro BMX-klubs formand, Hanne Feldt. BMX-klubben er nok den mest intensive bruger af Enggården og meget afhængig af, at klublokalerne fungerer tilfredsstillende for den succesrige cykelklub.

Hanne Feldt siger:

- Vi har bestemt ikke noget at klage over. Vi synes såmænd, at kommunens ledelse af stedet er blevet bedre og bedre, så vi har kun godt at sige om at være på Enggården sammen med alle de andre brugere. Og vi kan sagtens finde ud af at være her alle sammen.

På et møde 10. november, hvor repræsentanter for alle Enggårdens brugere var til stede, blev der aftalt spilleregler for brugen af stedet i 2017. Og kommunens repræsentanter oplyste, at der kommer et gebyr på brug af lokaler og faciliteter. Men hvor meget, det kommer til at koste og opkrævningsformen i øvrigt, blev ikke oplyst på mødet.

Åben for forslag

En anden ting, som blev omtalt på mødet, er, hvad den bygning, som er indrettet til børnehave, skal bruges til. Søren Keldsen fra kulturforvaltningen siger til avisen:

- Det har vi endnu ikke taget stilling til, så lige nu er der ingen plan for disse lokaler. Derfor vil huset stå tomt, for vi vil ikke leje det ud lige nu. Vi går efter en løsning, hvor lokalerne kan blive udnyttet bedst muligt.

Han tilføjer, at forvaltningen er helt åben over for ideer til en anvendelse, så er der en eller flere foreninger i Bjerringbro, der har kastet deres kærlighed på den tidligere børnehave, gælder det om at få ideen præsenteret for Søren Keldsen.

Kommunen sendte også et signal om, at hvis der findes brugere af Enggården, der meget gerne vil have ændringer gennemført i lokalerne, så er der mulighed for det. Selv er kommunen ved at finde ud af, om alle lokaler på Enggården er lovligt indrettet.

Annonce

Wi-fi

Driften af dagligdagen på Enggården er ikke gratis, men parterne er indstillet på at finde løsninger på rengøring af fællesarealer, græsslåning og renovation. Det sker efter devisen, at foreningerne skal holde deres egne områder pæne og rene. Kommunen tager sig af fællesarealerne. De fælles lokaler - caféen, køkkenet og salen - vil fremover kun blive rengjort én gang om ugen. Herudover vil der blive anskaffet rengøringsredskaber, så brugerne selv kan gøre rent, hvis man mener, det er nødvendigt.

Forvaltningen har efter mødet meddelt brugerne, at man kan tilbyde en gæsteløsning, for så vidt angår wi-fi-forbindelse til internettet.

På mødet kom brugerne med et antal ønsker til brug og indretning af stedet. Dem tog kommunens folk med sig hjem til nærmere overvejelse. BMX-klubben vil eksempelvis gerne have indrettet bedre omklædningsfaciliteter med bad til brug ved store stævner, hvor mange tilrejsende camperer på området.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Bjerringbro For abonnenter

Midtby-gade gravet op: Nyt torv klar til julehandel

Bjerringbro

Anton bare løb og løb: Mammen-børn motionerer meget

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Sygeplejersker redder pensionspenge: Aktier i Viborg-virksomheden Genan solgt

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce