Annonce
Bjerringbro

Foreninger stortrives på Enggården

Over 10 foreninger, herunder Bjerringbro BMX-klub, har fast tilholdssted på Enggården. Foto: Arkiv

Den tidligere ungdomsklub har udviklet sig til et helt lille kraftcenter for en del af foreningslivet i Bjerringbro.

Bjerringbro: Flere end 10 foreninger holder til på den tidligere kommunale ungdomsklub, Enggården - og de er ganske godt tilfredse med forholdene. Det viser et referat fra et møde, som Viborg Kommunes kulturforvaltning har holdt med brugernes repræsentanter.

Avisen har talt med Bjerringbro BMX-klubs formand, Hanne Feldt. BMX-klubben er nok den mest intensive bruger af Enggården og meget afhængig af, at klublokalerne fungerer tilfredsstillende for den succesrige cykelklub.

Hanne Feldt siger:

- Vi har bestemt ikke noget at klage over. Vi synes såmænd, at kommunens ledelse af stedet er blevet bedre og bedre, så vi har kun godt at sige om at være på Enggården sammen med alle de andre brugere. Og vi kan sagtens finde ud af at være her alle sammen.

På et møde 10. november, hvor repræsentanter for alle Enggårdens brugere var til stede, blev der aftalt spilleregler for brugen af stedet i 2017. Og kommunens repræsentanter oplyste, at der kommer et gebyr på brug af lokaler og faciliteter. Men hvor meget, det kommer til at koste og opkrævningsformen i øvrigt, blev ikke oplyst på mødet.

Åben for forslag

En anden ting, som blev omtalt på mødet, er, hvad den bygning, som er indrettet til børnehave, skal bruges til. Søren Keldsen fra kulturforvaltningen siger til avisen:

- Det har vi endnu ikke taget stilling til, så lige nu er der ingen plan for disse lokaler. Derfor vil huset stå tomt, for vi vil ikke leje det ud lige nu. Vi går efter en løsning, hvor lokalerne kan blive udnyttet bedst muligt.

Han tilføjer, at forvaltningen er helt åben over for ideer til en anvendelse, så er der en eller flere foreninger i Bjerringbro, der har kastet deres kærlighed på den tidligere børnehave, gælder det om at få ideen præsenteret for Søren Keldsen.

Kommunen sendte også et signal om, at hvis der findes brugere af Enggården, der meget gerne vil have ændringer gennemført i lokalerne, så er der mulighed for det. Selv er kommunen ved at finde ud af, om alle lokaler på Enggården er lovligt indrettet.

Annonce

Wi-fi

Driften af dagligdagen på Enggården er ikke gratis, men parterne er indstillet på at finde løsninger på rengøring af fællesarealer, græsslåning og renovation. Det sker efter devisen, at foreningerne skal holde deres egne områder pæne og rene. Kommunen tager sig af fællesarealerne. De fælles lokaler - caféen, køkkenet og salen - vil fremover kun blive rengjort én gang om ugen. Herudover vil der blive anskaffet rengøringsredskaber, så brugerne selv kan gøre rent, hvis man mener, det er nødvendigt.

Forvaltningen har efter mødet meddelt brugerne, at man kan tilbyde en gæsteløsning, for så vidt angår wi-fi-forbindelse til internettet.

På mødet kom brugerne med et antal ønsker til brug og indretning af stedet. Dem tog kommunens folk med sig hjem til nærmere overvejelse. BMX-klubben vil eksempelvis gerne have indrettet bedre omklædningsfaciliteter med bad til brug ved store stævner, hvor mange tilrejsende camperer på området.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Kom du ikke i kirken, blev du lænket til den

Kultur For abonnenter

Rørt over gensyn - Radio Viborg vil altid betyde noget særligt for én af sportens store stemmer

Sport

Viborg HK-spillere på idrætsmæssig udebane - her kan vi få lov til at være dårlige sammen

Debat

Hærvejsmotorvejen er større end Viborg

Bjerringbro For abonnenter

Tatoveringen er blevet min mor og far

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Advokat kritiserer høringsfrist og efterlyser mere præcise beskrivelser

Debat

Jublen vil ingen ende ta´ - motorvej fra Viborg til Klode Mølle

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Alarm 112 For abonnenter

Blev belønnet af retten: Narkosælger med 955 kanonslag havde kvittet stofferne og fået et arbejde

Viborg

Den levende jernalder trak folk til Hvolris

Annonce