Annonce
Bjerringbro

Foreninger stortrives på Enggården

Over 10 foreninger, herunder Bjerringbro BMX-klub, har fast tilholdssted på Enggården. Foto: Arkiv

Den tidligere ungdomsklub har udviklet sig til et helt lille kraftcenter for en del af foreningslivet i Bjerringbro.

Bjerringbro: Flere end 10 foreninger holder til på den tidligere kommunale ungdomsklub, Enggården - og de er ganske godt tilfredse med forholdene. Det viser et referat fra et møde, som Viborg Kommunes kulturforvaltning har holdt med brugernes repræsentanter.

Avisen har talt med Bjerringbro BMX-klubs formand, Hanne Feldt. BMX-klubben er nok den mest intensive bruger af Enggården og meget afhængig af, at klublokalerne fungerer tilfredsstillende for den succesrige cykelklub.

Hanne Feldt siger:

- Vi har bestemt ikke noget at klage over. Vi synes såmænd, at kommunens ledelse af stedet er blevet bedre og bedre, så vi har kun godt at sige om at være på Enggården sammen med alle de andre brugere. Og vi kan sagtens finde ud af at være her alle sammen.

På et møde 10. november, hvor repræsentanter for alle Enggårdens brugere var til stede, blev der aftalt spilleregler for brugen af stedet i 2017. Og kommunens repræsentanter oplyste, at der kommer et gebyr på brug af lokaler og faciliteter. Men hvor meget, det kommer til at koste og opkrævningsformen i øvrigt, blev ikke oplyst på mødet.

Åben for forslag

En anden ting, som blev omtalt på mødet, er, hvad den bygning, som er indrettet til børnehave, skal bruges til. Søren Keldsen fra kulturforvaltningen siger til avisen:

- Det har vi endnu ikke taget stilling til, så lige nu er der ingen plan for disse lokaler. Derfor vil huset stå tomt, for vi vil ikke leje det ud lige nu. Vi går efter en løsning, hvor lokalerne kan blive udnyttet bedst muligt.

Han tilføjer, at forvaltningen er helt åben over for ideer til en anvendelse, så er der en eller flere foreninger i Bjerringbro, der har kastet deres kærlighed på den tidligere børnehave, gælder det om at få ideen præsenteret for Søren Keldsen.

Kommunen sendte også et signal om, at hvis der findes brugere af Enggården, der meget gerne vil have ændringer gennemført i lokalerne, så er der mulighed for det. Selv er kommunen ved at finde ud af, om alle lokaler på Enggården er lovligt indrettet.

Annonce

Wi-fi

Driften af dagligdagen på Enggården er ikke gratis, men parterne er indstillet på at finde løsninger på rengøring af fællesarealer, græsslåning og renovation. Det sker efter devisen, at foreningerne skal holde deres egne områder pæne og rene. Kommunen tager sig af fællesarealerne. De fælles lokaler - caféen, køkkenet og salen - vil fremover kun blive rengjort én gang om ugen. Herudover vil der blive anskaffet rengøringsredskaber, så brugerne selv kan gøre rent, hvis man mener, det er nødvendigt.

Forvaltningen har efter mødet meddelt brugerne, at man kan tilbyde en gæsteløsning, for så vidt angår wi-fi-forbindelse til internettet.

På mødet kom brugerne med et antal ønsker til brug og indretning af stedet. Dem tog kommunens folk med sig hjem til nærmere overvejelse. BMX-klubben vil eksempelvis gerne have indrettet bedre omklædningsfaciliteter med bad til brug ved store stævner, hvor mange tilrejsende camperer på området.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Erhverv For abonnenter

Fra 500.000 kroner til 1,8 millioner: Lokalt idrætsanlæg udfordret af kæmpe varmeregning

Bjerringbro

Kommunen forliger sig med én fast grødeskæring om året

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Annonce