Annonce
Rundt om Viborg

Forenings-fusion: Borgere går sig sammen med handels- og erhvervsfolk

Karups borgerforeningsformand, Frank Larsen, er glad for den store, lokale opbakning til blandt andet de årlige arrangementer i byparken Lunden. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Karup: I Karup sker der en masse på foreningsområdet. Og i mellem foreningerne.

Det kom frem, da Karup Borger- og Erhvervsforening (tidligere Karup Borger- og Håndværkerforening) for nylig holdt generalfforsamling med hele 89 deltagere.

Formand Frank Larsen fortalte blandt andet, at borger- og erhvervsforeningen er klar til at slå sig sammen med Karup Handelsforening, og at fusionen formentlig kan gennemføres i årets løb.

For borger- og erhvervsforeningens vedkommende berettede han om et godt og aktivt 2019, hvor der var godt tilslutning til en række arrangementer. Blandt andet kom der omkring 250 til sankthansfesten i Lunden, mens der var cirka halvt så mange samme sted grundlovsdag - selv om den begivenhed jo sidste år faldt sammen med, at der var folketingsvalg.

Borgerforeningen var som sædvanligt også involveret i blandt andet den store fastelavnsfest i Jethallen, i Lokaldysten mellem kommunens landsbyer, i fællesspisninger og onsdagscafe i forsamlingshuset - og meget andet.

Fælles oplevelser udenbys blev det også til. Sommerudflugten gik til Sydslesvig, mens årets cykeltur blev holdt i lokalområdet.

Sidste år blev Alhedestien langt om længe ført direkte gennem Karup by. Borgerforeningen spillede en aktiv rolle i forhold til at få lavet de nødvendige aftaler med lodsejerne. Arkivfoto: Jens Peder Østergaard
Annonce

Gule ærter og flæsk

På foreningens og byens vegne glædede Frank Larsen sig over, at der blev gennemført en række gode projekter i Karup i 2019. Eksempelvis at få Alhedestien ført lige gennem byen - forbi kirken og kartoffelmelfabrikken. Ligeledes fremhævede han, at der kom en række nye bord-bænkesæt op i midtbyen, at det lykkedes at få dannet et stort hold af bypedeller - at Karup-Kølvrå Byforum blev etableret. Sidstnævnte er en slags paraplyorganisation, der skal fungere som talerør for Karup-Kølvrå udadtil og indadtil sørge for at koordinere foreningernes forskellige arrangementer og aktiviteter, så de kommer mindst muligt i vejen for hinanden.

Efter beretningen var der blandt andet valg til bestyrelsen. Den nye bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig med Frank Larsen som formand og Michael Stenbye som næstformand. Preben Hansen er kasserer, og Flemming Andersen er sekretær. Desuden er Preben Laursen bestyrelsesmedlem.

Efter den formelle del af generalforsamlingen blev der som sædvanligt serveret gule ærter og flæsk, og som Frank Larsen efterfølgende konstaterer, så trak det nok det nok mere end bestyrelsens beretning...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce