Annonce
Viborg

Forfra med socialdemokraters afstemning: Beklagelig fejl fjernede navne fra stemmeseddel

Niels Dueholm og Mette Nielsen sidder begge i byrådet for Socialdemokratiet - og de ønsker begge at blive valgt som den næste borgmesterkandidat forud for kommunalvalget om et år. Foto: Morten Pedersen / Morten Dueholm
Valget af en socialdemokratisk borgmesterkandidat blev forsinket, men kun i et døgns tid.
Annonce

Viborg: Medlemmerne af Socialdemokratiet i Viborg Kommune kunne ikke stemme på Mette Nielsen eller Niels Dueholm torsdag, da den digitale stemmeseddel dukkede op i deres indbakker.

Navnene manglede ganske enkelt på stemmesedlen.

- Det er korrekt, at der desværre var en fejl i afstemningen, så der ikke var nogle kandidatnavne at se, når man klikkede ind på stemmelinket, siger Jan Juul Christensen, Socialdemokratiets partisekretær.

Han fortæller, at det elektroniske urafstemningssystem er blevet opdateret i onsdags til en ny version.

- Og den opdatering var ikke testet godt nok igennem, inden urafstemningen i Viborg blev startet op torsdag. Det er en beklagelig fejl, for det skulle selvfølgelig være sket, lyder det fra partisekretæren, som fortæller, at afstemningen straks blev lukket, da man opdagede fejlen.

Jan Juul Christensen forventede fredag ved middagstid, da folkebladet talte med ham, at der ret hurtigt kunne blive sat en ny afstemning i gang - og dermed kommer det næppe til at rykke den deadline, der hedder 6. november.

- Det her er, så vidt jeg er orienteret, ikke noget, der giver større problemer. Det burde være relativt nemt at få rettet, så vi kan igangsætte en ny, elektronisk urafstemning, siger partisekretæren.

Og han fik i øvrigt ret. Der tikkede en ny stemmeseddel ind hos de lokale socialdemokrater et par timer senere: Valget er i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce