Annonce
Bjerringbro

Forkerte tal skaber uro i Vores Naturbørnehus

Økonomien i Vores Naturbørnehus er god, problemet er, at en del af den store bygning står tom og er dyr at vedligeholde. Arkivfoto: Morten Pedersen
Formanden for bestyrelsen Jens-Peter Lundgaard er fortørnet over forvaltningens manglende overblik.
Annonce

Sahl: Det et helt hen i vejret. Sådan lyder det fra formanden for bestyrelsen hos den private institution Vores Naturbørnehus i Sahl, Jens-Peter Lundgaard, efter at Børne- og Ungdomsudvalget tirsdag behandlede en sag om den lokale institution.

Institutionen har søgt om at få forlænget rente- og afdragsfriheden på det lån, som den optog, da institutionen åbnede. Lånet er på 450.000 kroner. Samtidig har de bedt politikerne vurdere, hvorvidt en del af den gamle Sahl Skole måske kan rives ned, fordi en del af bygningen står tom og er dyr i vedligeholdelse.

Forud for mødet havde forvaltningen opstillet et regnestykke, der gav indtryk af at institutionen i år vil give et underskud på 780.000 kroner, fordi der ifølge forvaltningens opgørelse kun er 13 børn i institutionen. Derfor var der ikke opbakning til at give afdragsfrihed på lånet.

Ifølge referatet på Viborg Kommunes hjemmeside er sagen efter en kort drøftelse i Børne- og Ungdomsudvalget tirsdag sendt videre til Økonomi- og Erhvervsudvalget.

- Men vi har ikke bedt dem vurdere vores økonomi, for den er god. I forvaltningens indstilling er der kun medregnet de børn, som bor i Viborg Kommune. Vi har også børn fra både Silkeborg og Favrskov Kommune. I øjeblikket har vi tre vuggestuebørn og 17 i børnehaven, og når året er omme, er der syv børn i vuggestuen og 19 i børnehaven, og det er rekord i institutionens fem-årige levetid. Og vores budget viser et overskud på 58.500 kroner for 2020, siger en fortørnet Jens-Peter Lundgaard.

Før dagsordenen blev offentliggjort torsdag, var han i kontakt med Viborg Kommunes Børne & Unge og blev bedt om at aflevere yderligere information.

- Vi fik en uacceptabel kort tidsfrist og afleverede materialet en dag for sent. Alligevel laver forvaltningen så dette regnskab, som slet ikke passer, siger Lundgaard.

Da dagsordenen blev offentliggjort før weekenden, forsøgte han at ringe til både til Finn Terkelsen og formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S), men ingen af dem svarede.

- Desuden har jeg sendt mails til dem, men jeg har end ikke fået en kvittering på, at de har modtaget mine mails, siger han.

- Jeg synes, at det er uartigt, at de slet ikke kan svare tilbage, siger Jens-Peter Lundgaard.

Det lykkedes ikke avisen, at træffe Per Møller Jensen for en kommentar onsdag morgen.

Vi har ikke bedt dem vurdere vores økonomi, for den er god. I forvaltningens indstilling er der kun medregnet de børn, som bor i Viborg Kommune.

Jens-Peter Lundgaard, fmd. for bestyrelsen for Vores Naturbørnehus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce