Annonce
Rundt om Viborg

Forkortede gudstjenester: Højst en halv time og uden fællessang

Sognepræst Johanne Langdal Rindsig er efter jule- og nytårsnedlukningen klar til igen at holde gudstjenester i Karup Kirke. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Karupegnen: Efter de mange aflysninger omkring jul og nytår må der igen afvikles gudstjenester i de danske kirker. Det gælder også, selv om regeringen forleden skærpede corona-restriktionerne.

Dog anbefaler landets biskopper, at gudstjenester og andre kirkelige handlinger højst må vare 30 minutter af hensyn til smitterisikoen, og at man undlader fællessang.

Genoptagelsen af gudstjenesterne betyder for Karup og Frederiks vedkommende, at der fra på søndag den 10. og resten af søndagene måneden ud holdes de planlagte gudstjenester. En gudstjeneste nu på lørdag i forbindelse med spejdernes nytårsparade i Karup er dog aflyst.

I Karup tager kirkebogsførende sognepræst Johanne Langdal Rindsig sig af gudstjenesterne den 10. og den 24. januar, mens hendes kollega, Helle Bærnholdt, prædiker den 17. og den 31. januar.

I Frederiks er det Carl-Gustav Christensen, nys tilbagevendt fra orlov med udsendelse som flyverpræst, som står for gudstjenesterne den 10., den 17. januar samt den 31. januar. Kollegapræsten Gitte Thorsøe står på prædikestolen i Frederiks den 24. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce