Annonce
Viborg

Forlig sætter punktum i fjernvarmesag: Viborg Fjernvarme betaler det meste af resterende regning

Kristian Brøns Nielsen er tilfreds med, at der er et forlig, så der ikke skal bruges flere penge på advokater. Foto: Morten Dueholm
Viborg Fjernvarme betaler 6,3 millioner kroner af den geotermiregning, som ikke må lægges på forbrugernes regninger.
Annonce

Viborg: Energi Viborg og Viborg Fjernvarme har indgået forlig om betaling af de 7,5 millioner kroner fra geotermisagen, der ifølge en afgørelse fra Forsyningstilsynet i 2018 ikke kan indgå i varmeprisen. Viborg Fjernvarme vil i henhold til forliget afholde 6,3 millioner kroner, mens Energi Viborg afholder de resterende 1,2 millioner kroner, og dermed er sagen endeligt afsluttet. Pengene henter Viborg Fjernvarme fra egenkapital, som er opbygget før gældende lovgivning. - Et forlig er det bedste for at undgå yderligere omkostninger på advokater i sagen, siger formand for Viborg Fjernvarme, Kristian Brøns Nielsen, som er glad for, at forliget giver mulighed for at lægge forløbet med geotermiprojektet bag alle, og at man nu kan se fremad med dannelse af et nyt fælles varmeselskab i Viborg. Formanden for Energi Viborg Kraftvarme, Allan Clifford Christensen, siger:

- Jeg er tilfreds med at kunne lukke sagen endeligt med et forlig – dels af økonomiske årsager, men også fordi håndteringen af fremtidens varme i Viborg på den baggrund kan komme videre uden at have skygger fra fortiden hængende over sig. Forsyningstilsynet afgjorde i december 2018, at 152,5 millioner kroner af udgifterne til geotermisagen kan betegnes som udgifter til efterforskning/undersøgelser, hvorfor de udgifter må indregnes i varmeprisen.

Tilbage var fordelingen af 7,5 millioner kroner, som ikke var indregningsberettigede, som Energi Viborg og Viborg Fjernvarme nu har indgået forlig omkring afholdelsen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce