Annonce
Viborg

Forlydender fra gågaden: Butikkerne holder åbent

Guldsmed Norup holder åbent som normalt indtil videre. Arkivfoto: Morten Pedersen
Anne Hermann fra Vi er Viborg gik torsdag gennem blæst og hagl for at vejre stemning blandt detailhandlen - og hun kan fortælle om butikker, der indtil videre holder åbent.
Annonce

Viborg: - Vi ønsker ikke italienske tilstande.

Sådan lød det fra handelschef Helle Sørensen torsdag med henvisning til, at man i Italien har lukket alle butikker ned på nær dagligvarebutikker og apoteker.

Derfor var chef for forretningsudvikling, Anne Hermann, på gaden for at spørge så mange butikker som muligt, hvad de tænker om den nuværende situation. Skal man åbne eller holde lukket som følge af corona-virussen?

Svaret, hun fik de forskellige steder, var ret entydige. Butikkerne holder åbent, med masser af foranstaltninger, der skal undgå at sprede smitten.

- Jeg var ude at hilse på med albuer og fod. Butikkerne er generelt meget nysgerrige på, hvad andre gør, men alle dem, vi har talt med, holder fortsat åbent, lyder det fra Anne Hermann.

- Det her forsvinder ikke, men butikkerne er fokuseret på ikke at gøre noget forhastet. Og det er ikke fordi, indehaverne svæver på en lyserød sky, men de forholder sig nøgternt til situationen og løser det efter bedste evne.

Eksempelvis er flere begyndt at arbejde i mindre hold, mens man i flere butikker bruger den tid, hvor der ikke er mange kunder, på at gøre klar til forårskollektionerne.

Annonce

Guldsmed holder åbent

Hos Guldsmed Norup i Viborgs gågade holder man indtil videre åbent, som man plejer.

- Det er ikke noget, vi har meldt stort ud om. Vi vil et eller andet sted gerne bare prøve at køre normalt videre, så længe det giver mening, fortæller indehaver Kjeld Norup.

Han har dog fuld forståelse for dem, der lukker i den næste periode, men indtil videre har han altså selv valgt at køre videre:

- Vi opfordrer folk til at betale med mobilepay eller dankort i stedet for kontanter, og så spritter vi dankortterminalen af efter hver transaktion. Vi vasker også selv hænder, holder afstand, og så står der sprit fremme, så kunderne også selv kan tørre hænder og smykker af, lyder det blandt andet om forholdsreglerne.

- Og vi skeler da til, hvad andre butikker i gågaden gør. Og spørger du mig igen i morgen, kan situationen jo være en anden. Vi må nok bare tage det en dag ad gangen, lyder det fra Kjeld Norup.

Annonce

Frisør lukker

Det er også stadig muligt at blive klippet i Viborgs midtby, hvor der også tages særlige forbehold. Men avisen har fået en mail fra i hvert fald én frisør, som har valgt at lukke.

- Man fornemmer, at det er alvorligt nu. Det er dermed helt indlysende, at erhverv som frisører, massører, tandlæger, negleteknikere og alle andre fag med tæt kontakt til kunderne udgør en smitterisiko. Vi mener, at vi alle må tage ansvar, og vi har derfor valgt at lukke vores salon fra på mandag den 16. marts og foreløbig 14 dage frem, skriver Maria og Teresa Steffensen i en mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce