Annonce
Rundt om Viborg

Formand for friluftsbad: En fuldstændig tåbelig beslutning

Formanden for Midtjysk Friluftsbad Gert Liengaard forstår ikke kultur- og fritidsudvalgets beslutning. Arkivfoto: Jesper Krogshave
Friluftsbadet i Hammershøj får beskåret sit kommunale tilskud i år. Selv om man kun mister et mindre beløb, bliver konsekvenserne store, forudser formand.
Annonce

Hammershøj: Midtjysk Friluftsbad i Hammershøj mister 23.000 kroner af sit kommunale tilskud i år og i årene fremover. Selv om der kun er tale om et lille beløb, så bliver konsekvenserne meget store, forudser friluftsbadets formand Gert Liengaard, der kalder det "en fuldstændig tåbelig beslutning".

Som tidligere omtalt i folkebladet har byrådets kultur- og fritidsudvalg besluttet at beskære tilskuddene til friluftsbadene i Hammershøj og Kølvrå med 23.000 kroner hver. Det betyder i Hammershøj, at man nu får 357.000 kroner. Formålet med reduktionen har været at få afsat et årligt tilskud til det nye friluftsbad i Klejtrup på 70.000 kroner.

- I vores driftsbudget er 23.000 kroner et kæmpestort tal. Vores friluftsbad er fuldstændigt nedslidt, og det kommer så i et år, hvor vi i forvejen kan regne med mindre indtægter på grund af corona-situationen. Selv om sæsonen bliver kortere, har vi jo stadig et bassin, der skal gøres klar til åbningen, siger Gert Liengaard.

Annonce

Billetprisen skal hæves

Han understreger, at han sagtens kan unde Klejtrup, at man skal have sig et friluftsbad, men han mener, at politikerne skulle have sagt, at det nye friluftsbad i Klejtrup ikke kan få driftstilskud så længe, de ikke kan finde penge til at understøtte kommunens øvrige friluftsbade.

I Hammershøj har man en politik med at holde relativt lave priser, så alle kan være med. I de gode sæsoner har man 15.000 til 17.000 besøgende, men reduktionen af tilskuddet betyder, at det kan blive nødvendigt at hæve billetprisen med 25 til 30 procent.

- Vi har ingen penge til renovering overhovedet, og man skal huske på, at friluftsbadet er drevet af frivillige. I et lille lokalsamfund må man deles om de frivillige, men vi må endnu en gang bede vores frivillige om at gøre en ekstra indsats, siger Gert Liengaard.

Annonce

Det er ikke fair

Han undrer sig over, at kultur- og fritidsudvalget ikke har holdt møder med friluftsbadene forud for beslutningen.

- Det er ikke fair, at man ikke indkalder os til en diskussion om, hvordan vi kan gøre det bedst muligt. I Viborg Kommune vil man gerne have et ry for at gøre meget for kultur- og fritidslivet, men når det kommer til stykket, gør man ikke noget for at støtte de små lokalsamfund. I hvert fald ikke hvis de ligger i yderdistrikterne, siger han.

Hammershøj-formanden undrer sig også over, at Kølvrå Friluftsbad fortsat får 126.000 kroner mere i årligt tilskud end friluftsbadet i Hammershøj. Det er en forskel, der stammer helt fra tiden før kommune-sammenlægningen.

- Det giver ingen mening, for vi har jo mange flere besøgende. Jeg kan sagtens unde dem den støtte, de får. Det viser bare, at vi får for lidt, siger han.

Gert Liengaard understreger, at friluftsbadets bestyrelse fortsat vil gøre alt, hvad den kan for at kæmpe for at bevare friluftsbadet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Annonce