Annonce
Bjerringbro

Formanden går i utide: Vil ikke være den, der lukker og slukker Gudenaacentralen

Gudenaacentralens formand, Jens-Ove Simonsen, har forladt sin post med øjeblikkelig virkning. Arkivfoto
På grund af uenighed med Gudenaacentralens ejere tager formand Jens-Ove Simonsen nu sit gode tøj og går. Han vil ikke være med til at lukke værket, siger han.
Annonce

Tange: Jens-Ove Simonsen, der siden maj 2014 har været formand for Gudenaacentralen, har forladt sin post med øjeblikkelig virkning.

- Jeg er uenig i de beslutninger, der er taget i Eniigs ledelse og mener derfor, at det er bedst for begge parter, at jeg trækker mig fra Gudenaacentralens bestyrelse og hermed også som formand, siger han.

- Jeg vil ikke være den formand, der lukker og slukker Gudenaacentralen efter 100 års drift.

Jens-Ove Simonsen vil ikke komme nærmere ind på, hvad det er for beslutninger, der er taget i Eniigs ledelse, som han er uenig i.

Den pludselige afgang sker efter, at det i sidste uge kom frem, at en investorgruppe med Silkeborg-politiker Hans Okholm (SF) i spidsen har planer om at overtage Gudenaacentralen fra den nuværende ejer, energikoncernen Eniig. Eniig ejer i øjeblikket 99 procent af vandkraftværket, mens Viborg Kommune ejer den sidste ene procent.

Den nu tidligere formand overtog posten fra Bent Kornbek, og i samme omgang blev han valgt til en post i Eniigs bestyrelse. Jens-Ove Simonsen var netop i foråret blevet genvalgt til Gudenaacentralens bestyrelse for en fireårig periode.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand i Eniig, Christian Greve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce