Annonce
Rundt om Viborg

Fornem anerkendelse til forsvarsindustri-netværk

CenSec, klyngenetværket for virksomheder inden for dansk forsvarsindustri, har hovedkontor i terminalen ved Midtjyllands Lufthavn. Arkivfoto: Morten Dueholm
CenSec, Danmarks eneste klyngenetværk for virksomheder indenfor forsvarsindustrien, der har kontor i terminalen ved Midtjyllands Lufthavn, har fået den højeste anerkendelse, en europæisk erhvervsklynge kan opnå.

Karup: CenSec - Center for Defence, Space & Security er som eneste danske klyngenetværk inden for forsvarsindustrien blevet certificeret til guld inden for Europæiske Cluster Excellence-system.

Det oplyser CenSec selv i en pressemeddelelelse, hvori det også oplyses, at guld-certifikatet er den højeste anerkendelse, en europæisk erhvervsklynge kan opnå.

Det Karup-baserede klyngenetværk har fået tildelt guldmærkatet efter en omfattende certificeringsproces, hvor klyngens arbejdsmetoder, økonomi og resultater angiveligt er blevet gennemgået med en tættekam.

CenSec, der beskæftiger syv medarbejdere og har hovedkontor i Midtjyllands Lufthavns terminal, tæller 144 medlemmer fordelt over hele Danmark. Medlemmerne er virksomheder, der arbejder inden for områder som avanceret produktion, elektronik- og softwareudvikling samt klassificerede produkter og services. På medlemslisten er også førende danske universiteter og andre videninstitutioner inden for området.

CenSecs primære opgave er at hjælpe de små og mellemstore virksomheder samt videninstitutioner inden for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien med at opbygge markedsviden, kompetencer og netværk, så de ad den vej kan skabe forretning og innovation.

Annonce
Direktør Klaus Bolving glæder sig over den gyldne EU-anerkendelse af CenSec. Foto: Evan Hemmingsen

Kvalitetsstempel

Klaus Bolving, der er direktør i CenSec, glæder sig over den nylige anerkendelse:

"Guldcertificeringen er en kvalitetsstempling af vores arbejde, og for os et bevis på, at den holdindsats og den systematik og metode, der er i vores arbejde, skaber resultater for vores medlemsvirksomheder, hvilket i sidste ende er det, vi er her for," siger han i pressemeddelelsen.

Certificeringen gør det muligt for klynger at sammenligne sig med andre klynger i Europa, og er en kvalitetsmæssig blåstempling af CenSec. Det giver større international synlighed samt lettere adgang til national og EU-finansiering af innovationsprojekter.

CenSec blev stiftet som et netværk i 2004 og grundlagt som en erhvervsklynge i 2007. I 2014 og 2018 blev klyngen også godkendt som nationalt innovationsnetværk støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Annonce