Annonce
Rundt om Viborg

Forretningsudvalg slår fast: Psykiatripenge skal blive i psykiatrien

Mikkel Rasmussens julehumør er løftet markant efter tirsdagens møde i forretningsudvalget. Foto: Flemming Krogh
Tirsdagens møde i Region Midtjyllands forretningsudvalg har løftet julehumøret hos Psykiatri-Listens Mikkel Rasmussen. Men ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) skyldtes Mikkelsens lave humør forud for mødet først og fremmest misforståelser.
Annonce

Regionen: - Det handler om vilje. Jeg forstår ikke, at jeg står alene med den holdning. Man kan sagtens med lidt kreativ tænkning sikre, at pengene bliver brugt til det formål, de var tænkt.

Sådan sagde en let frustreret Mikkel Rasmussen fra Psykiatri-Listen efter det seneste møde i Region Midtjyllands psykiatri- og socialudvalg. Baggrunden var, at et flertal i udvalget havde besluttet at indstille til forretningsudvalget og regionsrådet, at i alt cirka 33 millioner kroner i uforbrugte midler, som egentlig var tiltænkt psykiatrien, skulle overføres til primært anlægsudgifter eller til kasser, hvorfra de risikerede at gå til mursten.

Efter tirsdagens møde i forretningsudvalget er han imidlertid gladere og kan konstatere, at han trods alt ikke er helt alene med sine holdninger.

Og spørger man regionsrådsformand og formand for forretningsudvalget, Anders Kühnau (S), har Mikkel Rasmussen ikke i denne sag på noget tidspunkt stået alene - heller ikke i psykiatri- og socialudvalget.

- Jeg mener, at Mikkel Rasmussen har misforstået tankerne bag indstillingen. Også flertallet i psykiatri- og socialudvalget har hele tiden ment og derfor også indstillet, at pengene skulle blive i psykiatrien, hvilket jeg derfor har fået præciseret ved at stramme op på formuleringen i indstillingen fra forretningsudvalget, siger Kühnau.

Han medgiver dog, at 12 af de 33 millioner kroner efter psykiatri- og socialudvalgets indstilling skulle bruges som del af finansieringen af det byggeri, som er nødvendigt for at etablere det nye psykiatriske sengeafsnit i Horsens.

Men med forretningsudvalgets indstilling, som formentlig også bliver den endelige beslutning, når sagen behandles i regionsrådet, vil pengene altså udelukkende gå til driften af regionens psykiatriske afdelinger.

Hermed er det således slået fast, at alle 33 millioner uforbrugte kroner bliver i psykiatrien. Nøjagtigt hvor og hvordan de skal bruges, vil det først senere blive taget stilling til.

Mikkel Rasmussen mener ikke, han har misforstået noget. Han peger på, at det netop er de upræcise formuleringer som "uforudsete udgifter i forbindelse med indflytning i den nye psykiatri i Gødstrup" eller "overgangsfinansiering ved udløb af projektmidler herunder satspuljemidler", der har bekymret ham.

- Med de formuleringer er der intet i vejen for, at man kan bruge pengene på anlæg, hvis man synes, det er en god idé, siger han, men glæder sig nu over, at psykiatrien i Region Midtjylland alligevel går en lysere fremtid i møde.

- Jeg er taknemmelig over, at både Rasmus Foged fra Alternativet, Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne og ikke mindst regionsrådsformand Anders Kühnau bidrog til, at vi kunne vende en ellers nervepirrende uge for psykiatrien til en lysere fremtid for psykiatrien. Mange i regionsrådet vil nemlig gerne prioritere psykiatrien i Region Midtjylland, og derfor skal vi også handle derefter og råbe vagt i gevær, når der er ugler i mosen, lyder det fra Mikkel Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce