Annonce
Rundt om Viborg

Forsamlingshus er ved at forsumpe: Søger om kommunale penge til dræn

Kvols Forsamlingshus fik sidste år en entreprenør til at grave en rende rundt om huset, men det hjalp ikke meget på fugtigheden i huset. Foto: Jens Peder Østergaard
Kvols Forsamlingshus er plaget af indtrængende vand og vil have kommunen til at betale for et dræn.

Kvols: Kvols Forsamlingshus er bogstavelig talt ved at forsumpe, og derfor søger forsamlingshusets bestyrelse Viborg Kommune om et tilskud på 80.285 kroner til hurtigst muligt at få lagt et dræn omkring huset.

Ansøgningen behandles på et møde den 26. januar i byrådets landdistriktsudvalg, og indstillingen fra den kommunale forvaltning er, at kommunen skal punge ud.

I ansøgningen redegør formanden for Kvols Forsamlingshus, Erling Annesen, for, at det er tvingende nødvendigt med et dræn, hvis ikke forsamlingshuset, der er 132 år gammelt, ikke skal lide stor skade.

Annonce

Han oplyser, at grundvandet omkring huset er steget betragteligt de senere år, og at der allerede sidste sommer var problemer med indeklimaet og med fugt. Den gang fik man en lokal entreprenør til at grave en rende rundt om en del af forsamlingshuset med det formål at lede nedstrømmende regnvand fra bakkerne rundt om huset væk.

Men det løste ikke vand- og fugtproblemerne, og i efteråret blev der konstateret fugtskader på vægge og begyndende skimmelsvamp i gulvet, selv om der ofte blev luftet ud og ellers fyret godt op, så huset kunne holde en temperatur på 18-21 grader, selv om det på grund af corona-situationen sjældent blev brugt.


Vi har ikke tidligere oplevet noget lignende

Erling Annesen, formand for Kvols Forsamlingshus


Ifølge Erling Annesen er det nødvendigt at få udført et såkaldt terrændræn snarest, hvis ikke skaderne og dermed udgifterne til udbedringer skal blive store.

Kvols Forsamlingshus er fra 1889, men dog renoveret adskillige gange siden. Foto: Jens Peder Østergaard

Det ansøgte beløb henføres til, at forsamlingshuset af et kloakfirma har fået et tilbud om at udføre terrændrænet for 73.727,50 kroner. Dertil kommer, at Viborg Kommune skal have et gebyr på 6556,96 kroner for at behandle en ansøgning og vandregulering.

Kvols Forsamlingshus opgiver selv at have en kassebeholdning på 65.000 kroner, men da der for tiden ingen indtægter og alligevel er løbende og faste udgifter - plus at der efter drænarbejdet vil være behov for blandt andet at udbedre fugtskader - er forsamlingshuset "derfor ikke i stand til selv at kunne betale for opgaven," skriver Erling Annesen.

Der skal et terrændræn til, hvis Kvols Forsamlingshus ikke helt skal forsumpe som følge af vandnedstrømning fra de omliggende bakker. Foto: Jens Peder Østergaard

Af den kommunale sagsbeskrivelse fremgår det, at landdistriktsudvalget fra 2020 kan overføre 450.000 kroner af sin dispositionssum, og at pengene til Kvols-drænet kan tages herfra.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Alarm 112 For abonnenter

Litauer brød indrejseforbud, da han tog til Viborg-egnen for at begå indbrud: Nu må han aldrig vise sig i Danmark igen

Rundt om Viborg

Oplandsby skriver sig tilbage i lokaldysten efter tre års fravær

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Annonce