Annonce
Rundt om Viborg

Forskerpark skal hjælpe virksomheder forbi "dødens dal"

Agro Business Park i Foulum. Arkivfoto: Morten Dueholm
Agro Business Park i Foulum leder et projekt, som skal hjælpe virksomheder inden for bioøkonomi i gang med deres produkt-ideer.

Foulum: Agro Business Park i Foulum er initiativtager til og leder af et projekt, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder inden for bioøkonomi i gang med at realisere deres ideer til produktion.

Som forskerparken selv udtrykker det i en pressemeddelelse, så drejer det sig om at give virksomhederne nye digitale værktøjer til at komme over "valley of death" altså dødens dal på den svære vej fra ide til forretning via investering udefra.

Mange små og mellemstore virksomheder oplever, at det selv om de har en god ide eller et godt produkt er lige så vigtigt, at deres såkaldte pitch - altså salgstale om ideen - sidder lige i skabet og når investorerne på det rigtige tidspunkt.

I projektet, der har navnet "MPowerBIO", skal man indsamle informationer fra virksomheder og investorer fra det meste af Europa og ud fra deres erfaringer udvikle en online platform med digitale værktøjer til at evaluere virksomhedernes investerings-parathed.

Annonce

Målet er at få kapital

Virksomhederne inviteres til at deltage i regionale træningsforløb. De bedste projekter herfra vil blive udvalgt af investorer til en af de to europæiske finaler, der er planlagt. Ved finalerne præsenterer virksomhederne deres ideer for et panel af investorer og eksperter fra store virksomheder og venturefonde i Europa. Herefter udvælges de bedste virksomheder til endnu en finale med det endelige mål, at virksomhederne får kapital til vækst og udvikling.

Agro Business Park forventer, at 72 virksomheder deltager i de to indledende finaler, og at projektet i alt vil give 350 små og mellemstore virksomheder muligheden for at blive screenet og få hjælp i deres søgen efter kapital.

Værdifuldt netværk

Agro Business Park har netop holdt et online kick-off-møde i projektet, og Britt Sandvad, der er projektleder, glæder sig over, at man nu er i gang.

- Projektet vil gøre en stor forskel for en lang række europæiske virksomheder, som ellers ville have svært ved at skaffe kapital til deres udvikling. I projektet arbejder vi sammen med andre europæiske bioressource-klynger, så vi får også et meget værdifuldt netværk, som vi kan få glæde af både nu og i fremtiden, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce