Annonce
Rundt om Viborg

Forslag: Nationalt center for bæredygtig omstilling i Foulum

Kristian Pihl Lorentzen (nummer fire fra venstre) besøgte Aarhus Universitet i Foulum sammen med de øvrige lokale folketingsmedlemmer Søren Pape Poulsen (K), Signe Munk (SF) og Karin Gaardsted (S). Foto: Jakob Thorup Thomsen
Kristian Pihl Lorentzen mener, at Folketinget skal tænke visionært med landbrugsforskningen i Foulum.

Foulum: Aarhus Universitet står over for nedskæringer på hele sit fakultet for Technical Sciences og herunder også på forskningscentret i Foulum. Venstres lokale folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen foreslår i kølvandet på et besøg i Foulum sammen med folketingsmedlemmer i mandags, at man finder penge til forskningen i den grønne omstilling ved at gøre forskningscentret til et "Nationalt center for bæredygtig omstilling af landbruget".

Han argumenter med, at der er behov for at satse massivt og målrettet på forskning og udvikling af nye bæredygtige og effektive produktionsmetoder frem for at "dænge landbruget til med nye kortvarslede restriktioner og regler", som han udtrykker det.

Satsningen vil han gennemføre ved at gøre forskningscentret i Foulum til et attraktivt kraftcenter, der kan tiltrække og samle førende forskere fra andre lande. I næste fase kunne det blive til et europæisk kraftcenter for bæredygtig omstilling af landbruget med støtte fra EU.

Annonce

Pulje til forskning

Kristian Pihl Lorentzen foreslår, at man i første omgang afsætter en passende stor pulje til forskning i de igangværende forhandlinger om grøn omstilling af landbruget og øremærker en del af puljen til Foulum. I den næste finanslov bør regeringen så følge op ved fritage forskningscentret for det årlige to procent store sparemål på rammebevillingen for myndighedsbetjening.

Pihl Lorentzen besøgte Foulum sammen med folketingsmedlemmerne Søren Pape Poulsen (K), Karin Gaardsted (S) og Signe Munk (SF). Efterfølgende udtrykte de alle fire deres vilje til at forsøge at skaffe flere penge til forskningen i den grønne omstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce