Annonce
Viborg

Forslag om dyrepark møder modstand

En dyrepark øst for Viborg Søndersø er ikke en god idé. Det er i hvert fald den konklusion, man må drage, hvis man blot forholder sig til de kommentarer, der er fulgt i kølvandet på en artikel om byrådsmedlem Stine Damborg Husts forslag om netop en dyrepark i dette område. Foto: Ole Bjærge.
Klostermarken og den østlige del af Viborg Naturpark har det godt og bliver brugt til det helt rigtige. Intet skal ændres. Det er i hvert fald den konklusion, man kan drage efter at have læst kommentarsporet til gårsdagens artikel om en dyrepark i området.

Viborg: Klostermarken og den østlige del af Viborg Naturpark er helligt land. I netop disse dage mindes vi om, hvorledes helliggjorte landområder kan påvirke historiens gang flere tusinde år frem.

Om det vil gå ligeså, hvis der lukkes knap 100 hjorte ud på 200 hektar kultur-og naturlandskab øst for Viborg Søndersø, ved vi af gode grunde ikke, men ideen om en indhegnet dyrepark i området vækker i hvert fald stærke følelser.

"“Flot” arbejde - kære byråds medlemmer og journalist medløbere har i fået Corona kuller. Har i slet ikke sat jer ind i områdets nuværende brug og succes?"

Annonce

Således skriver Jesper Boye Hansen på folkebladets Facebook-side i det kommentarspor, som følger med en artikel om byrådsmedlem Stine Damborg Husts forslag om at indrette en indhegnet dyrepark i før omtalte område. Forslaget blev mandag omtalt i en artikel i folkebladet og i en podcast.

Jesper Boye Hansen står bestemt ikke alene med sin utvetydige mening om forslaget. Stort set alle kommentarer er negative, og det er tydeligt, at flere af disse kommer fra folk, der har tabt deres hjerte til mountainbike-sporten.

"Hvorfor indhegne den skønne natur? I dag er Klostermarken og Ødalen noget af Danmarks bedste mountainbike-, vandre- og løbeterræn, og vi er mange, der nyder at motionere i området. Der er lagt mange timers arbejde i at bygge fede mountainbikespor - også disse trækker besøgende til fra nær og fjern," skriver John Madsen eksempelvis.

Sagen er længere end blot tanker i Stine Damborg Hust hoved, hvilket også fremgår af artiklen i folkebladet og i podcasten. Den er faktisk at finde på dagordenen på det næste møde i klima- og miljøudvalget, som den konservative Stine Damborg er formand for. Og denne dagsorden har blandt andre Niels Taarsted Jørgensen gravet sig ned i, og han blev ikke opmuntret af læsningen.

"Planerne er på dagsordenen i kommunens Klima- og Miljøudvalg d. 7. januar, kan man se. Der er allerede lavet et større forarbejde, og der er et omfattende bilagsmatriale. Det er godt nok skræmmende læsning," skriver Niels Taarsted Jørgensen

Stine Damborg har svaret nogle få indlæg. Hun skriver blandt andet, at planerne netop er planer, og at disse naturligvis kan ændre sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce