Annonce
Rundt om Viborg

Camping-chef og lokale borgere håber på stærekasse: Fartsyndere får det til at rumle og ryste

Vejstrækningen hen over Virksund-dæmningen er lang og lige, og det får mange bilister til at køre mere end de tilladte 60 kilometer i timen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Campingpladsen i Virksund og byens borgere er generet af, at mange bilister kører alt for hurtigt, når de passerer Virksund-dæmningen.

Virksund: Har man prøvet at stå ved broklappen ved Virksund-dæmningen, når der passerer en bil, så ved man, at det rumler og ryster. På den nærliggende campingplads, Virksund Camping, og blandt byens borgere i det hele taget, er man voldsomt generet af trafikstøjen fra dæmningen. Ikke fra de bilister, der overholder fartbegrænsningen på 60 kilometer i timen, men fra alle dem, som kører alt for hurtigt.

Derfor forsøger man at få overbevist myndighederne om, at der skal en såkaldt stærekasse op på strækningen - altså en fotokasse, der automatisk registrerer og uddeler bøder til alle bilister, der kører for hurtigt. Borgerne og campingpladsen ønsker også at få etableret et vigespor på Hobrovej, så man kan køre mere sikkert ind og ud fra Virksund.

Hans Korsgaard, som er lejrchef på Virksund Camping, fortæller til folkebladet, at problemerne skyldes, at alt for mange bilister kører for hurtigt på den lige strækning ved dæmningen.

Annonce

- Det starter gerne ved fire-tiden om morgenen, når de tunge lastbiler begynder. Der er langt mellem dem, der nedsætter farten til det lovlige, velvidende at fotovogne endnu ikke er startet. Ind til syv-tiden er der frit lejde. Herefter begynder den øvrige trafik, der leger racerbane over den snorlige strækning, skriver han til folkebladet.

Hårde opbremsninger

Den hurtige trafik giver også en unødig belastning af broklappen, og desuden giver den problemer, når beboerne fra ejendommene ved Hobrovej 56 til 66 skal ud på vejen. Udsigten i retning mod Skive er stærkt begrænset på grund af en kurve på vejen, og der bliver tit nedbremset hårdt af bilister, der kører for hurtigt.

Campingpladsen og byens borgere har været i kontakt med det lokale folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V). Han har fuld forståelse for ønsket om en stærekasse på strækningen og har forslået transportministeren, at projektet bør indgå i arbejdet med den kommende nye nationale strategi for fartkontrol. Det foreslås som en del af strategien, at der opstilles et stort antal stærekasser på udsatte og farlige steder i trafikken.


Det starter gerne ved fire-tiden om morgenen, når de tunge lastbiler begynder. Der er langt mellem dem, der nedsætter farten til det lovlige, velvidende at fotovogne endnu ikke er startet.

Hans Korsgaard, lejrchef.


Hans Korsgaard foreslår, at vigesporet udformes i stil med dem, der er etableret ved indkørslen til Højslev Kirkeby og Hald. Han understreger, at der er mange, som er berørt af de trafikale problemer.

- Virksund har trods alt 400 sommerhuse, lystbådehavn med 140 både samt campingplads af samme størrelse foruden en mængde helårsboliger, skriver han.

Det ryster og rumler hver gang en bil kører hen over broklappen ved dæmningen, og larmen bliver betydeligt værre, når der køres for hurtigt. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce