x
Annonce
Sport

Forstærkede SIK-herrer placeret i ny kreds: Kender ikke niveauet

Steen Sinding, der er spillende træner i SIK, ved ikke hvor godt hans mandskab er sammenlignet med de øvrige hold i den nye række. Arkivfoto: Preben Madsen
Søndermarkens IK's håndboldherrer har forstærket sig forud for sæsonstarten i 3. division, men da de i år er placeret i en ny kreds, kan de blot gisne om det niveau, der venter dem.

Viborg: Ligesom det var tilfældet i sidste sæson, skal Søndermarken IK's bedste håndboldherrer i den forestående sæson slå sine folder i Danmarks fjerdebedste håndboldliga, 3. division. Dog er det en noget uvant række, som SIK dumper ned i. De er nemlig blevet placeret i en anden kreds forud for sæsonen, hvilket giver uvished i forhold til ligaens niveau samt forventningerne til en slutplacering. De skal nemlig op i mod modstandere, som de ikke har spillet mod før.

- Jeg kender ikke de andre hold og styrkeforholdet i forhold til sidste sæson. Men jeg ved, at vi er blevet bedre, så er ligaen på nogenlunde samme niveau, som det vi er vant til, ligger der nogle point og venter, siger SIK's spillende træner, Steen Sinding, om sit forstærkede mandskab.

En ny alsidig bagspiller og to nye fløje - blandt andet den tidligere ligaspiller Morten Post. Det er de forstærkende tilgange, som SIK har fået hen over sommeren. Dét, krydret med blot en enkelt afgang, giver blod på tanden i SIK, som spillede sig til en sjetteplads i sidste sæson. Og det er især i den offensive del af spillet, at SIK skal gøre ondt på modstanderen.

- Vi er stærke i kontrafasen og i angrebet, når vi kommer derop. Men vi arbejder meget med forsvaret, hvor vi til træning har en stor opgave i at styrke det, siger Steen Sinding, som ikke er meget for at spå om en endelig placering.

- Vi kommer mest til at fokusere på præstationerne fra uge til uge. Vi kender ikke ligaen, så det er svært at sige noget på forhånd.

Dog glæder Steen Sinding sig over, at SIK formår at tiltrække flere og flere medlemmer til seniorafdelingen, hvor træningsmiljøet har ændret sig markant i løbet af de senere år.

- Igennem de sidste fem år er der sket en stor forvandling. Vi træner mere, bedre og hårdere. Nu er det ikke så meget hyggebold, som det var dengang. De unge trækker læsset nu, og de vil gerne træne hårdt, siger Steen Sinding, som giver sit bud på, hvorfor SIK ikke har noget problem med at tiltrække seniorspillere.

- Det er en kombination af, at vi kan sige til de ældre spillere, at de godt kan spille med - hvis niveauet er der - selvom de kun træner en gang om ugen. Samtidig har vi de unge, som er der to gange om ugen og virkelig giver den en skalle. Vi favner bredt, vi har plads til alle. Både her og på andetholdet i serie 1.

SIK åbner sæsonen på søndag, hvor de tager i mod Hogager GF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce