Annonce
Viborg

Forsvinder balladen af sig selv?

Mågekolonien ved Søndre Mose i Viborg er til stor gene for de omkringboende. Foto: Morten Pedersen.
Klima- og miljøudvalget under Viborg Byråd noterer sig med lettelse, at antallet af støjende hættemåger ved Søndre Mose falder. Fortsætter dette fald, kan menneskelig indgriben måske undgås.

Viborg: Man fristes måske næsten til at tro, at nærværende avis har et forkert navn og i stedet for skulle have heddet "Tidsskrift om måger", for andet steds i dagens avis kan man læse om generende sølvmåger i bymidten, og her handler det altså om hættemåger, der gør livet surt for beboere ved Søndre Mose.

Det er ingen nyhed. Folkebladet har skrevet om sagen før, og politikerne i klima- og miljøudvalget har også bokset med problematikken nu og da. Senest på et møde for nogle dage siden.

Beslutningen i udvalget blev: Vi ser tiden an...

Annonce

- Det gør vi, fordi det tilsyneladende og heldigvis ser ud til, at antallet af hættemåger i kolonien falder. Dette fald er sket hen over et par år, og vi kan håbe på, at det fortsætter, siger Stine Damborg Hust (K), formand for klima- og miljøudvalget.

Hættemågerne har i årevis haft en fest i mosen, men i takt med udbygningen i primært Arnbjerg er flere og flere borgere blevet generet af mågerne, der også har brugt tiden på at gøre kolonien større.

Denne lidt uheldige cocktail ser altså ud til at blive tyndere, idet antallet af ynglende måger er faldet ganske meget de seneste par år. Dermed kan politikere, embedsmænd og borgere klynge sig til det håb, at problemet løser sig selv.

Det er nemlig ikke nogen sag at lade menneskelig indgriben gøre arbejdet, for hættemågen er - hvor underligt det måske vil lyde for naboerne til Søndre Mose - at finde på den såkaldte rødliste, hvilket vil sige, at den er en truet art, der skal nyde en særlig beskyttelse.

Udvalget besluttede at tage sagen op på et møde i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce