Annonce
Bjerringbro

Fortidens regnskov vækkes til live i Gudenåhuset

I teltet befinder du dig på en tropisk ø, hvor du følger den verdenskendte ornitolog Dr. Jim Jacobis jagt på 'o'o -fuglen - en sort fugl med gule benfjer og den smukkeste sang. PR-foto
En ny virtual reality-udstilling tager publikum i Gudenåhuset med tilbage i tiden for at opleve en uddød fuglearts sidste sang i et virtuelt filmunivers. "Songbird" giver mulighed for at se, høre og mærke fortidens dyreliv og tropiske regnskove.
Annonce

Bjerringbro: I det runde rum på Bjerringbro Bibliotek finder du et telt og det er her, du kan opleve det virtuelle univers i en 360 graders filmoplevelse. Tag VR-brillerne på og du befinder dig pludselig på en tropisk ø, hvor du følger den verdenskendte ornitolog Dr. Jim Jacobis jagt på ’ō’ō -fuglen - en sort fugl med gule benfjer og den smukkeste sang.

Når man skal opleve, hvordan fortidens regnskov vækkes til live, skal men vær opmærksom på, at der kun kan være én person i teltet ad gangen. Til gengæld varer oplevelsen kun otte minutter, så man skal ikke vente længe på hinanden. Oplevelsen anbefales til børn fra cirka 12 år og voksne.

Annonce

Videnskabelig korrekt

Bag udstillingen står egnsteatret Carte Blanche, The Animation Workshop og Viborg Bibliotekerne. Via dette samarbejde får borgerne i Viborg Kommune nu mulighed for at opleve den helt særlige historiefortælling, som virtual reality-teknologien muliggør. Udstillingen startede på Hovedbiblioteket i Viborg i juni og kan lige nu opleves på Bjerringbro Bibliotek frem til 5. august i den betjente åbningstid, som er mandag, tirsdag og onsdag 10-18, torsdag og fredag 10-17 samt lørdag 10-13.

Hvert et blad og plante er animeret efter en omhyggelig research for at sikre den videnskabelige korrekthed. Det malede kunstværk og animationen er skabt af Uri og Michelle Kranot. Parret er blevet hædret med branchens fineste priser for deres arbejde, herunder en shortlisting til en Oscar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce