Annonce
Viborg

Fortsat uvished om politiets rolle i trafikdrab

En mand blev dræbt en februaraften, efter at hans chauffør blev anholdt. Arkivfoto: Michael Bager

En mand blev dræbt en sen vinteraften, da politiet anholdt den mand, den dræbte havde kørt med.

Viborg: En 48-årig mand fra Vejle blev dræbt en mørk mandag aften den 26. februar ved 20.45-tiden, da han gik midt på landevejen imellem Mønsted og Ravnstrup.

Det var en på mange måder bizar ulykke med særlige omstændigheder, herunder politiets indblanding.

Det førte til, at Den Uafhængige Politianklagemyndighed gik ind i sagen. Folkebladet har her fem måneder senere ønsket at få en kommentar til, hvor langt man er med at finde ud af, om politiet har handlet korrekt, og om hvorfor der endnu ikke er fundet en afgørelse, men det har ikke været muligt.

I stedet har vi søgt aktindsigt i en eventuel dom, og her lyder svaret så, at den endnu ikke er faldet.

"Vi forventer at sende redegørelse i sagen til Statsadvokaten i Viborg inden for tre måneder, hvorefter det er statsadvokaten, der træffer afgørelse i sagen," lyder det videre.

Annonce

Passageren

Politiet havde fire timer tidligere, klokken 17.47, holdt den bil, manden var passager i, ind til siden. Det var ved Sjørup.

Føreren af bilen blev anholdt og taget med af betjentene, da man mistænkte, at han var påvirket af cannabis. Og der, midt i ingenmandsland, kunne den 48-årige så sidde tilbage. Han fortalte angiveligt politiet, at nogen var på vej for at hente ham.

Af samme årsag overdrog politiet bilen og nøgler til den 48-årige.

Politiassistent Henrik Hansen fra politiet i Viborg fortalte dengang til folkebladet, at man ikke i første omgang testede den 48-årige for indtag af alkohol eller narko, da han på daværende tidspunkt - som passager i bilen - ikke havde brudt loven.

- Vi tester normalt ikke medpassagerer, og politiet må tro på, hvad han siger, når han fortæller, at der er folk på vej for at hente ham, sagde Henrik Hansen.

Helleanlæg

Men to timer senere - ved 19.30-tiden - kørte den selv samme bil altså ind i to helleanlæg ved Ravnstrup.

Bilen blev så beskadiget, at den ikke kunne køre videre, og mindre end halvanden time senere blev den 48-årige påkørt af en 31-årig kvinde. Han blev dræbt på stedet.

- Måske gik han ude på vejen, fordi han var påvirket af noget, men han kan også have været så kold, at han ikke har vidst, hvad han gjorde. Han endte i hvert fald med at betale den højeste pris, sagde vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch til TV Midtvest umiddelbart efter ulykken.

Folkebladet følger naturligvis op på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kuber i gågaden bliver forsinket

Annonce