Annonce
Læserbrev

Forurening. Cyanid i Sdr. Rind rager os en pind

Annonce

Læserbrev:Jeg kører ofte gennem Sønder Rind, når jeg besøger min kæreste. Således også i går, hvor jeg gjorde holdt ved byens forsamlingshus. Her er der konstateret forurenet jord, hvilket fremgår af et skilt og en såkaldt ”afspærring” ved hjælp af et plastikbånd. Yderst forstemmende er der kun lagt et par plader for at dække lidt af opgravningen.

Der er derfor i princippet total fri adgang til denne giftgrund, der er fyldt af cyanid, der er blevet brugt i forbindelse med bekæmpelse af ukrudt. Under Anden Verdenskrig var dette ”ukrudt” mennesker, som blev massemyrdet i KZ-lejrene! Ved en kemisk forbindelse udvikler cyanid blåsyre, hvilket tydeligt fremgår af de mange synlige sten, som man let kan samle op ved at bukke sig ind over denne skødesløse ”afspærring”.

Så jeg samlede, påført en handske, legende let en håndfuld ”blå bolsjer”, mens jeg tænkte på, hvordan politikere, embedsmænd m.v. kan udvise en så himmelråbende ligegyldighed overfor en lokalbefolkning, hvor eksempelvis børn har fri adgang til at undersøge de blå bolsjer.

Politikersvaret er, at ”Cyanid i Sdr. Rind rager os en pind”. Såkaldt ansvarlige politikere står nemlig endnu engang i kø ved håndvasken, hvor det nu drejer sig om at flygte fra ansvaret og videregive ”cyanid aben” fra lokale politikere til de regionale af slagsen i Region Midtjylland.

Med denne region er der nu statsgaranti for, at der absolut intet sker. Tænk blot på giftdepoterne ved Harboøre Tange, som nu i 70 år har været en stinkende skamplet på manglende politisk handlekraft.

Tankevækkende er det, om der skulle være forurenet jord i hovedet på disse individer!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce