Annonce
Viborg HK

Forventningerne stiger: Viborg HK forkælede publikum med storartet første halvleg

Pauline Bøgelund strålede i første halvleg mod Storhamar. Foto: Johnny Pedersen.
Viborg HK var flyvende i første halvleg af træningskampen mod Storhamar Elite. Fejende flot håndbold gav en føring på 11 mål ved pausen. Viborg HK vandt kampen med 35-23.
Annonce

Viborg: Viborg HK's ligakvinder sluttede fredag denne uges række af træningskampe af med et opgør mod Storhamar Elite - sidste sæsons nummer to i Norge.

Storhamar har mistet stregspilleren Heidi Løke og har fået venstrebacken Betina Riegelhuth langtidsskadet, og med dem har holdet mistet både klasse og rutine.

Yngre kræfter skal nu trække læsset, og det rakte slet ikke mod et sprudlende Viborg HK-mandskab, som spillede en fremragende første halvleg i Vibocold Arena.

Stortalentet Anna O. Kristensen var vendt tilbage fra ferie og stod som et bolværk foran et bevægeligt og aggressivt 6-0 forsvar. Samarbejdet i midten mellem Majbritt Toft Hansen og Carin Strömberg var flot samstemt, og de gjorde det meget svært for Storhamars bagkæde.

6-2 førte Viborg HK efter syv minutter, og den ene af udeholdets scoringer var endda en ekstraordinær én af slagsen - en fremragende underhånd fra Johanna Lombardo trukket helt op i toppen af målet.

Også Viborg HK's angrebsspil var en fornøjelse at se på i første halvleg. Tempoet var højt, spillerne gjorde hinanden gode ved at komme på kant af modtanderne og slippe bolden på de rigtige tidspunkter, og så var der kvalitet i afslutningerne.

Stine Andersen var i hopla med en buket af afslutningsvarianter, og Pauline Bøgelund - som ellers længe har været plaget af efterveer fra en hjernerystelse - fuldente en giftig højre side med seks mål før pausen.

Viborg HK var foran 13-4 efter 20 minutter og spillede holdets klart bedste halvleg i de tre træningskampe ved Generation Handball.

Ved pausen var stillingen 19-8 i hjemmeholdets favør.

Kampen i tal

Viborg HK - Storhamar Elite 35-23 (19-8)

Mål VHK: Stine Andersen 9, Pauline Bøgelund 7, Kristina Jørgensen 6, Carin Strömberg 3, Majbritt Toft Hansen 3, Madeleine Östlund 2, Laura Damgaard 2, Anne Sofie Filtenborg 1, Line Haugsted 1, Ann Grete Nørgaard 1.

Stillinger undervejs: 4-2, 11-3, 14-6, 16-7, 21-12, 23-13, 26-17, 31-19

Annonce

Øgede i slutfasen

Viborg HK benyttede i første halvleg primært de spillere, som på nuværende tidspunkt virker i klart højeste gear.

Det var en bagkæde med Kristina Jørgensen, Laura Damgaard og Pauline Bøgelund, hvor Damgaard byttede med Carin Strömberg i forsvaret.

På stregen spillede Majbritt Toft Hansen, mens Stine Andersen og Ann Grete Nørgaard passede de to fløje. Og så var 18-årige Anna O. Kristensen altså for første gang i målet for sin nye klub.

Den opstilling skruede med indsatsen i første halvleg forventningerne i vejret med cirka en måned til turneringsstart i den hjemlige liga.

Efter pausen rokerede Viborg HK en del rundt, og spillet i begge ender var ikke længere så overbevisende. Josephine Nordstrøm måtte indledningsvis diske op med flere gode redninger for at forhindre Storhamar i at hale mere ind på hjemmeholdet, end tilfældet var.

Midtvejs i anden halvleg førte Viborg HK med 26-17, inden Jakob Vestergaard kort efter vendte tilbage til noget, der mindede om startformationen. Det gav bonus, og Viborg HK kunne i slutfasen øge forspringet.

Viborg HK vandt kampen med cifrene 35-23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce