Annonce
Viborg

Fotodage indtager Fotorama

Filmen Get the Picture vises som en del af en minifestival under Fotodage i Viborg.
Tre fremragende dokumentarfilm om nogle af verdens bedste fotografer kan ses i biografen under Viborgs Fotodage.

Viborg: De næste tre uger kan man opleve fotografi i stort set alle afskygninger rundt omkring i det meste af Viborg Kommune, når Fotodage præsenterer en lang række udstillinger, foredrag og aktiviteter.

Som noget nyt i år har Fotodage indgået et samarbejde med den lokale biograf, Fotorama, som de tre onsdage i løbet af festivalen viser tre fremragende dokumentarfilm om nogle af verdens bedste fotografer.

- Vi vil rigtig gerne støtte op omkring kulturen og om de aktiviteter, der sker omkring kulturen. Vi vil gerne være en aktiv del af det hele - og derfor er vi glade for, at vi nu forsøger os med dette samarbejde, lyder fra biografchef Rene Jensen fra Fotorama.

Han har kun været chef for Fotorama siden 1. april, så det er begrænset, hvor meget han selv har været med i planlægningen af mini-fotofilm-festivalen.

- Nu gør vi forsøget, og så må vi se, hvor mange mennesker det kan trække, konstaterer han.

Annonce
Robert Mapplethorpe satte som fotograf helt nye standarder for, hvad man kan fotografere. Filmen Look at the Pictures beskriver hans kontroversielle liv.

Introduktion til filmene

Den første film vises onsdag den 8. maj. Her vises filmen Get the Picture - om verdens bedste billedredaktør, John Morris, der har haft fingre i alt lige fra Life Magazine over Magnum til National Geographic og New York Times.

Inden filmen starter, er der en kort introduktion til filmene ved studieleder Gunner Byskov fra Medieskolerne, som er med i styregruppen for Fotodage. Desuden bliver der mulighed for at se forfilmen til en helt ny film, Krigsfotografen, om den danske fotograf Jan Grarup. Filmen har endnu ikke haft premiere.

Hele filmen er en kærlighedserklæring til fotojournalisten og en understregning af vigtigheden af at have fotografer til at fastholde og fortælle om vores verden. Ikke fordi journalister ikke er gode til det, men fotojournalister er bedre, lyder det. Den 15.maj er det filmen The Salt of the Earth, der vises i Fotorama. Det er en film af Wim Wenders om en af verdens bedste fotografer, Sabastiao Salgado. Filmen er nærmest en helgenkåring af en usædvanlig fotograf, der med et aldrig svækket humanistisk engagement har involveret sig i krige, social uretfærdighed - og ikke mindst i miljø og natur. Den tredje og sidste film vises den 22. maj. Det er filmen Look at the Picture, som handler om den dybt kontroversielle fotograf Robert Mapplethorpe, der døde i en ung alder i 1989. Han er meget interessant, fordi han om nogen var med til at gøre fotografiet til en kunstart, der kan begå sig på de bedste gallerier - og til høje priser. Og dokumentaren er fantastisk! Det er en fortælling om en ung mand, der vil være kunstner (sammen med sangerinden Patti Smith, blandt andet), og som udvikler sig til en vild kunstfotograf med ret meget kant. Sammen med sin samlever, den ret velhavende Sam Wagstaff, får han samlet sig en unik samling af fotografier og får skabt grundlaget for kunstfotografiet som et vigtigt kunstområde. Og så er historierne om ham ret vilde. De handler om New York i 70’erne og 80’erne, om stoffer, vild sex og til sidst aids, som koster ham livet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce