Annonce
Viborg

Fra børnekoncert til børnejam

Jens Toft Lundkær, Thomas Ulstrup og June Beltoft efter en skøn hjemmekoncert i Dollerup. Foto: Karoline Rasmussen

Det skulle egentlig bare have været en koncert for børn. Men det endte med at blive en sand børnefest, da 35 børn, 25 forældre og to musikere mandag var samlet til hjemmekoncert i Dollerup.

Annonce

En mandag aften sidst i oktober er ikke altid lige festlig. Men det blev den i går for seksårige Jens Toft Lundkær fra Dollerup, der vandt konkurrencen om den hjemmekoncert, som musikudvalget for børn og unge i Viborg havde udloddet i anledning af Spil Dansk-ugen.

35 børn, 25 forældre og to musikere har haft en skøn ulvetime i Dollerup.

Jens kunne dermed invitere kammerater og familie på børnekoncert og børnefest hjemme i gildesalen.

Ulla Voss Gjesing, leder af Kulturprinsen, ?byder sammen med Jens velkommen til hjemmekoncerten.

Og en børnefest, det fik Jens. Med slik og sodavand, balloner i luften, puder på gulvet og lys på bordene og i øjnene på de 35 børn. De to musikere, June Beltoft og Thomas Thor, havde opstillet mikrofoner, keyboard og guitar i den ene ende af lokalet og medbragt sange, som June Beltoft og Thomas Thor hver især har skrevet sammen med børn gennem de sidste mange år

»Det var simpelthen så fedt, at alle vennerne var her. Det bedste var, at vi fik lov til at komme op og spille på gulvklaveret og keyboardet. Og at vi havde bandmøde inden koncerten, så det var lidt som at være rockstjerne,« fortæller Jens.

I familien er musikken vigtig, fortæller Jens' mor, Tina Toft.

»Jeg håber, at denne hjemmekoncert, hvor børnene er sammen på en helt speciel måde omkring musikken, kan give både Jens og de andre børn lyst til selv at spille. Det har jeg lyst til at give videre«.

Annonce

Musiks magiske momenter

Ifølge June Beltoft og Thomas Thor opstår der en helt speciel stemning, når musikken kommer hjem i en intim sfære. Man kommer helt tæt på, når man er plantet midt i folks dagligstue. Musikken vækker det spontane i publikum såvel som musikere, oplever de.

Det uforudsigelige og spontane viser sig at være et overordnet tema under hjemmekoncerten i Dollerup. Som da børnene springer op midt mellem instrumenterne, og børnekoncerten bliver til børnejam med sammenspil på keyboardet mellem 10 børn og Thomas Thor, indtil June Beltoft spiller op til en spontan waltz som afslutning på en børnekoncert, der viste sig at være meget mere end forventet.

»Der opstår en helt speciel magi. Man kan ikke planlægge det, det er spontant og fyldt med unikke og magiske momenter. Samspillet med børnene er det allerbedste. Når de har en fed oplevelse, har vi også en fed oplevelse,« siger June Beltoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce