Annonce
Viborg

Fra Barcelona til Viborg: Ny 'grøn' frisør er landet i Dumpen

Simone Høj er vendt hjem fra Barcelona med manden Santiago og datteren Ea og åbner 1. december sin egen frisørsalon i Dumpen 18c. Foto: Morten Pedersen
Simone Høj vendte som vordende mor hjem til Danmark i slutningen af 2020. Nu er lille Ea kommet til verden, og barslen går på hæld, hvorfor Simone Høj pr. 1. december er klar til at åbne sin egen frisørsalon.

Viborg: Lille Ea på syv måneder ligger og pludrer på gulvet, men løfter ind imellem hovedet og kigger nysgerrigt på de ukendte mennesker, der går rundt omkring hende.

Uden hun ved det, handler denne historie i den grad også om hende, for hun er hovedårsagen til, at Simone Høj sammen med sin spansk-argentinske kæreste Santiago er rykket til Danmark og derfor nu åbner en frisørsalon "Create" placeret i Dumpen 18c.

- Jeg blev gravid, og så skulle der ske noget. Min mand ville til Danmark, da han mente, at det var mere sikkert, fortæller Simone Høj.

Annonce

Derfor lagde hun udlandseventyret, som begyndte for seks år siden, bag sig. I alle årene boede hun i Barcelona, hvor hun fik prøvet lidt af hvert inden for branchen.

- Jeg havde fået tre måneders orlov for at udforske verden lidt. Det var i september 2015, og jeg havde den aftale med min arbejdsgiver, at hvis jeg var tilbage inden 1. december, så var der et job til mig. Men jeg kom ikke tilbage, konstaterer Simone Høj og fortsætter:

- De første tre år i Barcelona var jeg ansat som frisør, og de sidste tre arbejdede jeg som selvstændig. Jeg lejede en stol dernede, og ellers tog jeg meget rundt og lavede kreativt arbejde med eksempelvis "dinner shows", "photo shoots" og produktmærker i Spanien og Italien. Jeg har også arbejdet på et akademi, hvor jeg har undervist frisører.

Grøn frisør

Simone Høj vendte tilbage til Danmark i slutningen af november sidste år og blev ansat hos sin veninde Charlotte, der har Cut 'n Care i Viborg og Nykøbing Mors, hvor Simone også arbejdede, inden hun rejste ud.

Men det blev en kort fornøjelse, da hun vendte tilbage til det danske arbejdsmarked. To uger efter returen lukkede corona-restriktioner frisørbranchen ned, og derfor kom Simone Høj ikke til at svinge saksen i lang tid, da Ea kom til verden i april.

Da avisen mødtes med Simone Høj, var der endnu ikke kommet folie op i vinduerne. Men det skulle være på plads til 1. december. Foto: Morten Pedersen

Nu er Ea blevet så stor, at Simone Høj igen kan varetage sit erhverv som frisør. Men det bliver altså som selvstændig og ikke som ansat.

- Igennem de sidste tre år i Spanien fandt jeg ud af, at der er en vis frihed i at være selvstændig. Hvis der er noget, man gerne vil have gjort, så er det bare at klø på, og hvis der er noget, man er utilfreds med, så er det en selv, der skal ændre det. Du skal ikke spørge nogen om lov eller få andre med på idéen. Det er bare at gøre det, siger Simone Høj.

Hun har derfor også kunnet indrette frisørsalonen, som hun ville.

- Det bliver med fokus på det "grønne". Jeg kører med en stribe 100 procent veganske produkter, mens farverne er 96 procent plantebaserede. Vi går jo i en retning, hvor vi skal til at passe lidt mere på miljøet, så der er flere tiltag i salonen, hvor der bliver tænkt i de baner, fortæller hun om sit nye sted, der åbner 1. december.

Igennem de sidste tre år i Spanien fandt jeg ud af, at der er en vis frihed i at være selvstændig. Hvis der er noget, man gerne vil have gjort, så er det bare at klø på, og hvis der er noget, man er utilfreds med, så er det en selv, der skal ændre det.

Simone Høj, frisør i egen salon, Create
Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Viborg FF

Viborg HK-talenter i rødt og hvidt - sørgede for to mål i sejr over Japan

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Viborg

Jens Rohde clashede med Radio Loud-journalist: De skal ikke klynke

Annonce