Annonce
Viborg

Fra brandert til brygmester: Rene Sørensen vinder regional ølpris

Rene Sørensen med bevis for sin pris. Foto: Privat
Rene Sørensen har vundet Den Regionale Ølpris. Prisen begrundes med, at Rene Sørensen har udviklet Viborgs lokale bryggeri og ikke er bange for at prøve nye stilarter af.
Annonce

Viborg: Da Rene Sørensen fik at vide, at han har vundet Den Regionale Ølpris, kunne han mærke glædestårerne presse sig på.

Prisen uddeles af Danske Ølentusiaster til en person, "der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden".

- Det er kæmpestort og overvældende for mig. Det gør mig meget rørt. Danske Ølentusiaster er jo dem, som virkelig går op i øl, siger Rene Sørensen, der indtil sidste måned var brygmester hos Viborg Bryghus.

Rene Sørensen blev indstillet til prisen af Danske Ølentusiasters afdelinger i Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. De skrev i indstillingen, at "Rene er en passioneret brygger, der har udviklet sit bryghus og har tilføjet flere produkter til sortimentet".


Noget af det, som jeg godt kan lide, er at lave en øl, som Hr. og Fru Danmark ved første sip ikke tænker er en øl. Jeg vil gerne rykke deres grænser for, hvad en øl kan være.

Rene Sørensen


Nogle af de personlige egenskaber, som den midtjyske afdeling af ølentusiaster lagde vægt på, da den skulle begrunde valget af René Sørensen, var hans passion og evne til at udvide viborgensernes "ølhorisont".

- Noget af det, som jeg godt kan lide, er at lave en øl, som Hr. og Fru Danmark ved første sip ikke tænker er en øl. Jeg vil gerne rykke deres grænser for, hvad en øl kan være, siger René Sørensen.

Annonce

"Man kan lave alt"

Det lå ikke i kortene, at Rene Sørensen skulle blive brygmester. Faktisk var der ikke rigtigt noget, der tydede på, at han overhovedet skulle have med øl at gøre.

Øl var noget, han til tider drak. En af de gange var på en af de fridage, som han og kollegaerne havde, da han var udstationeret som fængselsbetjent i Vestre Fængsel.

Den aften - som skulle vise sig at være et positivt vendepunkt i Renes liv - diskuterede han i en brandert med sine kammerater, hvad der kunne lade sig gøre selv at lave af øl, og hvilke muligheder der var i forhold til at tjene penge på det.

- Som gæv jyde sagde jeg, at man kunne lave alt, hvis man vil det nok, siger Rene Sørensen.

Dagen efter udfordrede en af vennerne ham. Han sagde, at Rene skulle bakke sin påstand op med handling.

Efter han kom hjem fra sin udstationering, gennemtrawlede han materiale fra bøger og Youtube om ølbryggeri, og kort tid efter lavede han så sin første øl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF er på vej mod vild klubrekord - sejr eller uafgjort mod Skive vil gøre stime historisk

Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Annonce