Annonce
Erhverv

Fra byture til behandlingssteder: Safetycrews vagter tager sig af de basale behov for tryghed

Alt sikkerhedsuddannet personale i Safecrew og Trygt Miljø får tilbudt kurser i nænsom nødværge, konflikthåndtering og selvforsvar, så de er bedst muligt klædt på til opgaven. Foto: Morten Pedersen
Et stort netværk i Viborgs natteliv blev afsættet for den tidligere dørmand Benny Jørgensens vagtfirma Safetycrew. Her lidt over 20 år senere lyder opgaven i virksomheden fortsat på sikkerhed, men målgruppen er blevet bredere.

Viborg: Benny Jørgensen ligner med sin tætte kropsbygning, sine brede skuldre og sin blanke isse ret beset en dørmand.

Og det er også, hvad han er. Men når den 44-årige direktør i virksomheden Safetycrew åbner munden, er det en sky mand snarere end en højtråbende af slagsen, der møder blikket.

- Jeg er i virkeligheden ikke så meget for at tale om mig selv. Det lader jeg hellere andre om, forklarer han stille.

Det er ikke kun Benny Jørgensens ansatte, der er af sted på skærmningsopgaver. Det er han også selv. - Jeg holder meget af sammenholdet blandt kollegaerne, fortæller han. Foto: Morten Pedersen

Netværk blev til virksomhed

Benny Jørgensen kender nattelivet bedre end de fleste. Allerede som 17-årig fik han sit første job som dørmand foran et diskotek i Viborg, for som han siger med glimt i øjet, var der ”ikke så mange regler dengang”.

Jobbet førte flere med sig, og inden længe kendte den unge dørmand langt de fleste af byens klubber og diskoteker udefra. Han fandt arbejdet spændende. Ikke mindst på grund af de mange møder med mennesker i nattelivet og med gode kolleger, som han hurtigt fik et stort netværk blandt. Et fællesskab, der på mange måder fik betydning for hans videre vej, da han et par år senere blev hyret ind som dørmand i Løgstør. Her stod ejeren nemlig i den situation, at han skulle bruge flere folk til opgaven, men manglede kontakterne, som Benny Jørgensen til alt held kunne byde ind med. Det blev første skridt på vejen mod selvstændig vagtvirksomhed. Sidenhen fandt Benny Jørgensen arbejde på det tidligere spillested i Viborg, Dickens, og da ejeren også havde en anden bar ved navn Messing Jens, blev der igen mulighed for, at Benny Jørgensen kunne tilbyde sit voksende netværk af vagter arbejde.

Annonce

Vil gerne samarbejde

I 2005 var netværket vokset så meget, at Benny Jørgensen oprettede et decideret anpartsselskab med navnet Safetycrew. Og selvom forretningen ikke altid har været lige indbringende, og direktøren derfor gennem flere år har haft arbejde som vindue- og facademontør ved siden af, har indtægten i forretningen gennem de sidste fem års tid været så stabil, at Benny Jørgensen det seneste år kun har haft fokus på den. - Lige nu løber det rundt, men det er endnu ikke en guldgrube, fortæller han. I modsætning til dengang Benny Jørgensen etablerede sit firma, hvor dørvogtning ved diskoteker var hovedopgaven, bliver hans vagter i dag sendt ud til langt flere forskelligartede opgaver. Faktisk er Zwei Grosse Bier Bar i Viborg i dag det eneste diskotek, som Safetycrews vagter står i døren ved. Resten af firmaets opgaver består i at stå vagt ved gymnasiefester og byfester i Viborg og omegn, og så låner Safetycrew også sine ansatte ud til andre vagtfirmaer. - Der er mange indenfor branchen, der gerne vil modarbejde hinanden, men jeg har altid tænkt, at det er nemmere at samarbejde end at modarbejde, fortæller Benny Jørgensen. Netop den tankegang har i øvrigt også ført en anden og anderledes opgave med sig.

Benny Jørgensen har i dag omkring 25 vagter ansat på deltid. Nogle bruges kun til at stå i døren, hvilket kræver et dørmandskort, mens andre også bruges til vagtopgaver i for eksempel psykiatrien, hvilket kræver vagt-id. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Håb om vækst

I 2015 indledte Benny Jørgensen et samarbejde med et firma, der havde behov for mandskab til at varetage opgaver inden for skærmning. Her handlede arbejdet ikke længere om at holde fulde og udadreagerende folk ude fra festen, men derimod om at hjælpe til ved at skabe tryghed for det psykiatrifaglige personale i deres arbejde med de mest udadreagerende borgere på psykiatriske afdelinger, institutioner og bosteder i Region Midtjylland. - Så vi leverede mandskabet, mens de stod for at skaffe kunderne, forklarer Benny Jørgensen, der også selv har været afsted som tryghedsskabende sikkerhedspersonale.

Et arbejde, der på mange måder har parelleler til arbejdet som dørmand, da man også her holder øje med tegn på en udadreagerende adfærd hos borgerne og griber ind, hvis en konfliktsituation opstår. Opgaverne med skærmning voksede hurtigt i omfang, så i 2016 oprettede Benny Jørgensen sammen med en kollega endnu en selvstændig virksomhed, der kunne overtage skærmningsopgaverne, mens Safetycrews omkring 25 deltidsansatte vagter kunne fortsætte arbejdet i natte- og bylivet. Og i dag, hvor Benny Jørgensens partner er trådt ud af virksomheden og samarbejdet med det andet firma ophørt, fylder opgaven med skærmning i Region Midtjylland fortsat meget i Benny Jørgensens firma Trygt Miljø. Håbet er da også, at netop de opgaver vil fylde mere i fremtiden. - Det er ingen hemmelighed, at jeg håber på mere vækst, siger han.

Annonce

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Erhverv For abonnenter

Fra 500.000 kroner til 1,8 millioner: Lokalt idrætsanlæg udfordret af kæmpe varmeregning

Erhverv

Stigende varmepriser sætter fut i salget af brænde- og træpilleovne

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Annonce