Annonce
Viborg

Nu er det en realitet: Højskole har fået nyt navn

Erling Joensen håber, at Viborg Idrætshøjskole vil blive et kendt navn landet over.
Bestyrelsen og skolekredsen har konfirmeret det. Nu hedder højskolen på skråningen ned mod Viborg Søndersø Viborg Idrætshøjskole.

Viborg: I gamle dage var det ikke så let en sag at skifte fornavn. Det er blevet lettere i dag, hvor man vist næsten kan komme til at hedde Preben i stedet for Leif ved nogle hurtige klik på computeren.

At ændre en højskoles navn er straks mere kompliceret, for når generationer har kendt skolen som GIV (gymnastikhøjskolen på Vinkelvej) så er det noget af en skude at få vendt.

Men det er altså - i hvert fald formelt og blandt medarbejdere og nuværende elever på skolen - nu sket.

Skolen hedder Viborg Idrætshøjskole.

- Og Viborg kommer først. Det er vigtigt for os, at vi bor og har rødderne i Viborg, siger forstander Erling Joensen, der tiltrådte stillingen for otte måneder siden.

Skolen har - sådan noget arbejder alle skoler hele tiden med - også nedfældet nogle værdier, som vil være gennemgående i arbejde på højskolen.

Og da nu Viborg som bekendt begynder med V, så gør de tre kerneværdier det samme.

"Vi vil", "Vi kan" og "Vi gør" er de mundrette vendinger.

- Vi synes, at det lige netop er disse værdier, som passer præcist til det, vi arbejder med på skolen, og jeg synes, at alle medarbejdere allerede har taget dem godt til sig, siger Erling Joensen.

Flere elever

Viborg Idrætshøjskole har i øjeblikket cirka 75 elever, og om et par uger kommer der flere til.

Efteråret for højskoler er ellers en lidt svær periode, for langt de fleste højskoleelever er nybagte studenter, og mange af dem skal lige arbejde nogle måneder for at tjene penge til højskoleopholdet. Derfor er forårssæsonen altid meget bedre med mange flere elever.

Skolen fylder 70 år i 2021, og allerede nu tænkes der tanker om, hvordan dette historiske år skal markeres, og det kommer ikke til at gå stille af, lover Erling Joensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce