Annonce
Sport

Fra kæmpekamp i Silkeborg til en mental kamp på Kæmpernes Arena

Der var en helt unik ramme til kampen i Silkeborg. Men rammen bliver en helt anden til søndagens kamp i Hvidovre. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Viborg FF havde længe set frem til oprykningsfinalen mod Silkeborg. En kamp, der blev spillet i helt unikke rammer. Den afgjorde dog ingenting. Derfor skal VFF nu indstille sig mentalt til en helt anderledes type kamp ude mod Hvidovre, der gør sig i mere ydmyge rammer.

Viborg: En hypet topkamp foran et udsolgt stadion er én ting. En vigtig kamp på et ydmygt sted kaldet "Kæmpernes Arena" er noget helt andet.

Kampen mod Silkeborg er blevet efterbehandlet, skuffelsen over at måtte nøjes med 2-2 efter en flot indsats er bearbejdet, og pilen er nu vendt mod en opgave i Hvidovre, der er markant anderledes end et møde med rækkens tophold foran 9100 tilskuere.

- Det bekom os godt at møde et hold, som gerne ville spille fodbold og kom fremad. Og der var også nogle rammer til den kamp, som forærede os rigtig meget. Man kan næsten ikke spille dårligt i sådan en kamp, da det hele bliver løftet, siger cheftræner Steffen Højer, som nu er ved at indstille sit hold på en kamp i helt andre rammer.

For nok er søndagens kamp også vigtig for Hvidovre, men den københavnske klub kan på ingen måde mønstre rammer, der bare tilnærmelsesvis ligner dem, som Højer og spillerne oplevede i Silkeborg tirsdag aften.

- I sådan en kamp skal det hele komme indefra. Vi får ikke noget foræret af omgivelserne denne gang, siger cheftræneren

- Det handler om, at vi skal formå at komme derhen, hvor vi gerne vil spillemæssigt. Så det er et stykke mentalt arbejde for os. Motivationen er ikke et problem, for den kommer af sig selv, da vi er tæt på vores mål. Vi vil være et superligahold, og vi er tæt på det mål, så jeg ved, at der ikke er noget i hele verden, vi vil mere end at præstere godt, siger cheftræneren.

- Vi kan se målet foran os. Vi ved godt, at vi ikke selv definitivt kan afgøre det, men jeg har en god tro på, at hvis vi selv gør vores arbejde og vinder to kampe, så bliver vi nummer et. Alternativt må vi jo tage oprykningen via playoffkampe, men uanset hvad er målet lige foran os, siger han.

Andreas Albers mener, at det handler om, at VFF'erne skal være bevidste om, hvad der venter dem i Hvidovre. Arkivfoto: Morten Pedersen

En del af forberedelsen

Kantspilleren Oliver Thychosen ser det som en naturlig del af forberedelsen op til en kamp at være bevidst om, hvad det er for nogle rammer, der venter ham og de øvrige spillere.

- Da vi hørte, at der skulle være udsolgt i Silkeborg, brugte vi tid på at forberede os til det. Der vidste vi, at der ville være gang i den med masser af mennesker og larm. Nu ved vi, at det nok bliver omvendt i Hvidovre, og så skal vi være klar til det. Det betyder, at vi skal hanke mere op i os selv, men det har vi heldigvis allesammen prøvet mange gange tidligere, siger kantspilleren, som mener, at VFF også får en del foræret på den front på grund af kampens vigtighed.

Angriberen Andreas Albers kan også afsløre, at netop de markant anderledes rammer er noget, der er blevet brugt tid på efter kampen i Silkeborg, hvor VFF lykkedes med at præstere en god kamp under et stort pres.

- Vi skal være bevidste om, at det ikke bliver noget udefra, der kommer til at skabe kampen og stemningen for os. Så vi har blandt andet set noget video fra Hvidovre, hvor man tydeligt kan høre ham den ene, som hepper på dem. Og det bør altså ikke blive en udfordring for os.

- Vi er mange, der har prøvet det før. Vi har også været i Hvidovre før, så vi ved godt, hvordan omklædningsrummene ser ud, og hvor ringe banen kan være. Det er ikke uset i 1. division, så jeg håber virkelig, at vi kan se bort fra det og i stedet fokusere på, hvad det er for et fodboldhold, som vi skal møde, siger Andreas Albers.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce