Annonce
Erhverv

Fra mobilt sæbesalg over webshop til fysisk butik: By Frey er åbnet i Viborgs gågade

Efter mange år som kørende sælger og senest webshop-indehaver har Pia Mortensen valgt at kaste sig ud i at åbne en fysisk butik. Foto: Morten Pedersen
En ny butik har set dagens lys i Sct. Mathias Gade. By Frey rykker ind i gågaden med sæber, cremer, brugskunst, krydderiblandinger, the og unikt interiør, efter at indehaver Pia Mortensen er vokset ud af rammerne i privaten.

Viborg: Det er 16 år siden, at Pia Mortensen satte sig i bilen for at køre ud i lokalområdet og sælge sæber og cremer.

Og det gjorde hun faktisk i ret mange år, indtil hun for et par år siden fandt en bedre løsning ved at lave en webshop, så hun i stedet kunne sende produkterne ud.

Hjemmeside byfrey.dk blev født - opkaldt efter hesten Freya på Pia Mortensens gård ved Herrup midt imellem Viborg og Holstebro.

Annonce

Fra hjemmesiden kunne der sælges langt mere, end det som Pia Mortensen kunne have med i bilen.

- Og det medførte så igen, at jeg endte med at have pladsmangel på grund af de mange spændende varer, jeg fik ind. Jeg puttede simpelthen mere og mere på, så jeg måtte finde en løsning, hvor jeg enten lejede en lagerhal eller åbnede en fysisk butik. Jeg valgte så det sidste, fortæller Pia Mortensen i sin nye butik By Frey på Sct. Mathias Gade 72.

Cremer og sæber står hylde mod hylde med brugskunst og unikt interiør hos By Frey. Foto: Morten Pedersen

Her, lige ved siden af nyåbnede Sjölin i en del af Mathias Mens Wears tidligere lokaler, er Pia Mortensen fredag kommet så meget på plads, at hun har åbnet dørene for salg af en bred vifte af forskellige ting som hudplejeprodukter, krydderier, interiør og brugskunst.

- Jeg har eksempelvis nogle unikke ting til hjemmet fra virksomheden By Living, som har været i Inden og finde brugskunst og interiør, som de har repareret på og opfrisket. Der er ikke to ting, som er ens, og det, synes jeg selv, er enormt spændende at gå på opdagelse i, siger Pia Mortensen.

Et nyt sted

Det er ikke nyt for Pia Mortensen at have butik. Hun har tidligere haft sin egen forretning i Holstebro, hvor hun solgte børnetøj. Men nu er hun klar til at sælge sine produkter til "de voksne".

Og så er det nyt for hende at være i Viborg.

- Jeg har ikke rigtig nogen tilknytning til Viborg, men jeg tænkte, at det skulle prøves af. De her lokaler var nyistandsatte og lækre at flytte ind i, og jeg har noteret mig, at der kommer en del mennesker forbi butikken, så jeg håber helt sikkert, at det bliver godt, siger Pia Mortensen.

Der er ved at komme bedre styr på flytterodet, men Pia Mortensen vil være helt på plads, inden hun åbner for kunder. Foto: Morten Pedersen

Hun har brugt et på uger på at få butikken på plads inden åbningen fredag.

- Butikken er 50 kvadratmeter ud over lageret i kælderen, så der måtte godt have været lidt flere kvadratmeter, tænker jeg lige nu. Men det er nok også fordi, der er rigtig mange ting, som skal have fundet sin plads, slutter Pia Mortensen med et smil.


Jeg puttede simpelthen mere og mere på, så jeg måtte finde en løsning, hvor jeg enten lejede en lagerhal eller åbnede en fysisk butik. Jeg valgte så det sidste.

Pia Mortensen, indehaver af By Frey i Sct. Mathias Gade


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce