Annonce
Navne

Fra Musikværkstedet sendes musik og interview ud i æteren

Henny Basballe fylder 75 år. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Henny Basballe startede i 1984 sammen med Radio Viborg med musik og interviewprogrammer. Siden 1997 har hun haft sit eget studie og musikværksted på Jegstrupvej Vest. På fredag fylder hun 75 år.

75: Henny Basballe, som siden 1965 har boet på adressen Jegstrupvej Vest 106, leverer stadig i hver uge musik og interviewprogrammer til radiostationerne Radio Ringkøbing, Radio Klitholm i Hvide Sande, Radio Tønder, Radio Brønderslev, Radio Rønde og Radio Limfjord.

I 1997 lavede hun det topmoderne Musikværkstedet og et radiostudie med alle moderne tekniske hjælpemidler og effekter på loftet i den rummelige bolig.

Det hører med, at der er en særdeles stejl trappe for at komme op i det intelligente rum. Her har en meget stor del af Danmarks musikere og kunstnere forceret trappen og været gæster og har givet spændende interviews om deres liv og karriere, der alle er sendt ud i æteren til glade lyttere.

Et eksempel på en gæst var sangeren Johannes Wahl, der kun svarede, hvis man sagde De til ham.

Nostalgisk tilbageblik

På fredag den 23. august fylder Henny Basballe 75 år.

Hun har altid været eksponent for den folkelige musik. Især de populære tyske slagere, men også en glad rytmisk harmonikamusik har fast plads i de radioprogrammer, hun er vært for.

– Jeg har lige arvet nogle effekter og optagelser fra for 30 år siden, da jeg sammen med nu afdøde Leo Olesen lavede kassettebånd til Musikmagasinet i Radio Viborg, hvor jeg var ansat fra starten i 1984 til 1997.

- Jeg har blandt meget andet af Leo Olesens enke fået et komplet musikanlæg med alle afspilningsmuligheder, fortæller fødselaren med nostalgi i stemmen.

Som det for nylig er omtalt, er der fra Musikværkstedet netop udgivet en cd med titlen "Kærlige ord - Dele med dig", med tekster af Henny Basballe og musik af Kenneth Little, der er sanger, musiker og komponist med bopæl i Roskilde.

Musikværkstedet har også her i 2019 udgivet en cd, hvorpå Kenneth Little synger og spiller tyve af sine egne sange.

Stærke bånd

Henny Basballe mistede for en del år siden sin mand.

Hun har datteren Lene, der er lægesekretær på Regionshospitalet Viborg, og barnebarnet Frida, som har sin egen hest opstaldet på Gårdsdalvej i Ravnstrup.

De tre kvinder har knyttet stærke bånd til hinanden og er der altid for hinanden, når der er brug for en hjælpende hånd. Det har der faktisk i høj grad været.

Henny Basballe har haft kræft i begge bugspytkirtler, som har været årsag til en lidt ændret stemmeføring. Hun er nu erklæret rask og mangler en enkelt kontrolopfølgning til nytår.

Til boligen hører en stor have med masser af blomster, og skoven ligger lige ved siden af.

– Når jeg står op om morgenen, går jeg en frisk tur på skovvejene og nyder dyrelivet og den friske luft. Jeg lever også højt på de mange minder og henvendelser både fra lyttere, men også fra kunstnere, der gerne vil på besøg og få lavet en optagelse i Musikværkstedet.

- Jeg tror da, jeg bliver ved med at producere udsendelser til æteren, så længe helbredet kan få mig op ad den stejle trappe til studiet, slutter 75-års fødselaren.

Hun glæder sig særlig meget over, at en af hendes musikproducere, Lars Marco fra Marcosound i Ranum, har meddelt, at han kommer og spiller og synger for gæsterne samt akkompagnerer til fødselsdagssangene.

Og da datteren Lene er formand for fødselsdagsfestudvalget, ligger alle forberedelser i de bedste hænder.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce