Annonce
Sport

Fra Værløse til Pyrenæerne: Nijhuis tog en DM-sølvmedalje under OL-forberedelserne

Thijs Nijhuis forbereder sig fortsat på OL-maratonløbet i Tokyo. Arkivfoto
I weekenden tog Thijs Nijhuis DM-sølv på 10 kilometer. Nu er han i Frankrig, hvor han fortsætter forberedelserne til sommerens maratonløb til OL i Tokyo.

Løb: Thijs Nijhuis havde i weekenden atter en gang snøret løbeskoene, da der var DM i 10-kilometerdistancen i Værløse.

Det var på flyvestationen i Værløse at løbet blev afholdt. Altsammen i diskretion, da man ville undgå, at der kom nysgerrige løbe-entusiaster til for at følge løbet.

- Næsten alle landets bedste løbere var samlet, både fra de kortere og længere distancer. Så jeg kan godt forstå, hvis der var tilskuere, som gerne vil have været der, siger Thijs Nijhuis, som løber for Viborg Atletik og Motion.

Annonce

Løbet var præget af en kraftig modvind på det åbne flyområde, hvilket dannede grundlag for et taktisk præget løb. Det lykkes den sejrsvante Viborg-løber at sikre sig en andenplads. En lille skuffelse for Nijhuis, som sammen med andre erfarne folk måtte se sig slået af den blot 16-årige Axel Vang Christensen.

- Jeg var nok favoritten inden løbet gik igang, men jeg vidste godt at der var risiko for udfordringer og tilfældigheder grundet modvinden. Men jeg plejer, at være god i en spurt, sagde Thijs Nijhuis.

- Axel Vang stak af i et par sekunders uopmærksomhed fra min side cirka 1200 meter før mål. Der fik han hul, og jeg skulle overveje, hvordan jeg kunne hente ham og samtidig slippe af med de fem-seks andre, som jeg lå og kæmpede med.

- Selvfølgelig er jeg lidt træt af at blive slået af en 16-årig. Det havde jeg gerne set meget anderledes, men jeg må bare tage mig sammen, og få sat ham på plads næste gang, sagde Thijs Nijhuis.

OL-forberedelser

Kort efter løbet tog Thijs Nijhuis til Frankrig, hvor han i de næste par uger skal opholde sig på en træningslejr. Nærmere bestemt i Pyrenæerne.

I februar var han i Kenya, og alt sammen er en del af en nøje tilrettelagt plan, som skal gøre ham så skarp som muligt inden den 8. august, hvor han efter planen skal løbe maraton til OL i Tokyo.

Og på trods af skiftende meldinger forårsaget af coronapandemien, så fortsætter Thijs Nijhuis med at følge den plan, som han fortæller er minutiøst tilrettelagt.

- Jeg klør selvfølgelig bare på ud fra den tilgang, at det bliver til noget. Indtil videre går planen perfekt. Jeg gider ikke bruge tid på at læse alle de forskellige meldinger der kommer fra dag til dag, så dem følger jeg slet ikke med i længere. Der er jo ikke andet for, end at følge planen, siger Thijs Nijhuis.

- Jeg er i gang med de tiltag der skal til for at stå bedst muligt til maraton den 8. august. Jeg investerer meget i at få løbet rigtig mange kilometer, så jeg kan få lagt min grundform. Og den har aldrig været bedre, siger Thijs Nijhuis.


Jeg er igang med de tiltag der skal til for at stå bedst muligt til maraton den 8. august. Jeg investerer meget i at få løbet rigtig mange kilometer, så jeg kan få lagt min grundform. Og den har aldrig været bedre.

Thijs Nijhuis


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce