Annonce
Portræt

Fra Viborg over New Zealand til Viborg

Emma Rose Haas er ny kulturjournalist på folkebladet. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Folkebladets nye kulturjournalist har arbejdet som journalist på en lille avis i New Zealand.

Viborg: - Jeg troede da ikke, at jeg skulle lave lokaljournalistik, men det fandt jeg ud af i New Zealand, at jeg var vild med, og nu får jeg heldigvis chancen igen.

Ordene kommer fra 25-årige Emma Rose Haas, som i de næste fire måneder er ansat som vikar på Viborg Stifts Folkeblad - med kulturstoffet som primært område.

Emma Rose Haas er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2018, men en del af uddannelsen foregik som udvekslingsstudent i New Zealand, og det var også her hun fik sit første job som uddannet - som lokalskribent på den lille avis Gulf News på øen Waiheke.

- Her blev jeg for alvor grebet af lokaljournalistikken, og jeg fandt ud af, hvor meget det betyder for folk, og at det bliver læst. Det var fedt at være en del af, og det ser jeg frem til at være her på folkebladet også, siger Emma Rose Haas, der efter i alt to år i New Zealand valgte at vende hjem til Viborg og familien.

Annonce

Tidligere ansat

Folkebladet og dets læsere har tidligere haft glæde af Emma Rose Haas', for hun var i gymnasietiden tilknyttet sportsredaktionen som skribent, og hun var også i foråret i virksomhedspraktik efter hjemkomsten fra New Zealand.

- Jeg manglede lidt erfaring i at arbejde digitalt, for Gulf News var en ren papiravis, så det var da naturligt for mig at henvende mig til folkebladet, siger Emma Rose Haas.

Den henvendelse har nu foreløbig betydet en fire måneders ansættelse for den skriveglade viborgenser, der som yngre havde en drøm om at blive forfatter.

- Det kan jeg jo stadig nå, men lige nu handler det om lokaljournalistikken og Viborg, siger Emma Rose Haas.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce