Annonce
Fodbold

Fra Viborg-talent til A-landsholdsspiller og slutrundebejler

Sara Thrige Andersen er i dag en del af det danske A-landshold. Her er hun i aktion mod Bosnien-Hercegovina på Energi Viborg Arena. Arkivfoto: Scanpix.
Det tidligere Team Viborg-talent, Sara Thrige, har tilkæmpet sig en plads på det danske A-landshold. Nu håber hun rigtig meget på at komme med til EM-slutrunden i England om to år.
Annonce

Viborg: - Hun kan nå langt.

Sådan sagde den daværende cheftræner for Team Viborgs førstehold, Nickolai Lund, om Sara Thrige i 2013.

I dag er Nickolai Lund assistenttræner for Viborg FF's førstehold, mens Sara Thrige er dansk A-landsholdsspiller.

Tirsdag aften blev Sara Thrige skiftet ind i det 62. minut, da Danmark på Viborg Stadion massakrerede Georgien med 14-0 i EM-kvalifikationen.

- Den start, vi fik på kampen, var helt vild. Vi havde snakket om, at vi skulle frem på banen og spille noget overfalds-fodbold, så vi kunne få en masse mål. Det lykkedes vi bare med i dag, så jeg står med en megafed følelse har bagefter, sagde Sara Thrige, som var rigtig glad for igen at komme på banen i sin gamle hjemby.

Hun begyndte inde, da Danmark den 4. oktober slog Bosnien-Hercegovina med 2-0, men denne gang måtte hun nøjes med en halv times spilletid.

- Kampen var jo afgjort på det tidspunkt, men for os, der kommer ind, gjaldt det bare om at bidrage med en masse energi og holde tempoet oppe, så vi kunne fortsætte vores spil, sagde Sara Thrige.

Selv om det efterhården er fire år siden, at hun forlod Team Viborg, betyder Viborg stadig noget for hende.

- Jeg synes faktisk, at det er specielt at komme tilbage til Viborg. Jeg havde en virkelig god tid i byen dengang, hvor jeg også gik i gymnasiet, så det er dejligt at være tilbage. Min familie bor jo heller ikke så langt herfra (i Farsø, red.), sagde 23-årige Sara Thrige.

Sådan så Sara Thrige ud, da hun spillede for Team Viborg. Arkivfoto.
Annonce

Håber på slutrunde og udlandet

Sara Thrige tog fra Farsø til Team Viborg tilbage i 2010. Her tog hendes udvikling som fodboldspiller fart, og hun optrådte på diverse U-landshold, inden hun i oktober 2016 fik debut på A-landsholdet. På det tidspunkt var hun skiftet til KoldingQ.

- Team Viborg var det næste step for mig som spiller, så det var en tid, som betød utroligt meget for mig. Jeg faldt virkelig godt til og fik en masse gode veninder, og jeg havde også nogle dygtige trænere undervejs, så jeg husker tilbage på min tid i Team Viborg med glæde, sagde Sara Thrige.

Siden 2017 har hun spilet for en af Danmarks førende klubber Fortuna Hjørring. Her er det både blevet til et dansk mesterskab samt en triumf i pokalturneringen.

- Det har været sjovt og spændende i Fortuna, og der har været virkelig mange fede kampe, fordi vi også har spillet internationalt (i Champions League, red.). Jeg har spillet mig ind på holdet og har fået en stor rolle, så jeg nyder det bare, sagde Sara Thrige, som har været forskånet for alvorlige skader.

Nu håber hun på, at hun kan komme med Danmark til EM-slurunden i England i 2021.

- Ja, det vil jeg virkelig gerne, siger Sara Thrige og lyser op.

- Nu har jeg fået lov til at smage lidt på landsholdet her i efteråret, og så vil jeg selvfølgelig gerne beholde min plads. Mit mål er helt sikkert, at jeg skal med i truppen til forårets kampe, og så skulle jeg gerne bide mig endnu mere fast, sagde Sara Thrige.

Og måske kan hun på sigt komme til udlandet som professionel, som mange af landsholdskollegerne allerede er.

- Jeg har altid sagt, at jeg vil blive ved med at spille fodbold, så længe jeg synes, det er sjovt - og jeg vil gerne blive så god som muligt. Indtil videre har det bragt mig til Fortuna Hjørring, og jeg tror på, at jeg godt kan komme til udlandet en gang i fremtiden. Det kunne være en fed oplevelse at få, sagde Sara Thrige.

Da hun i 2013 blev interviewet til folkebladet, fortalte hun, at fodbold betød alt for hende. Og her seks år senere elsker hun fortsat spillet.

- Fodbold har givet mig mange gode oplevelser med både klubhold og landshold, så ja, det er stadig virkelig sjovt, sagde Sara Thrige efter kæmpesejren på 14-0 over Georgien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce