Annonce
Bjerringbro

Frank bliver til Hygum Advokater

Kasper og Nina Hygum skifter firmanavnet Frank ud til fordel for det efternavn, de selv begge bærer. Så for eftertiden er de ansigterne i Hygum Advokater, der dog stadig har til huse i den grå bygning på Torvegade. Foto: Morten Dueholm.

Et glidende generationsskifte, nye tider og et større branding-projekt, får nu det lokale advokatfirma til at skifte navn fra Advokatfirmaet Frank til Hygum Advokater.

Bjerringbro: Navnet "Frank" er snart fortid på facaden på den grå bygning på Torvegade - for fremtiden hedder Hygum. Det er nemlig efternavnet bygningens to advokater bærer, og som en del af en større strukturel forandring har Nina og Kasper Hygum taget beslutningen om at skifte firmanavnet.

- Frank leder tilbage til vores fortid, hvor vi i tog navn efter firmaets ældste partner - Ib Frank - som i øvrigt også havde opdraget os alle sammen. Så det gav godt mening. Men vi skal ind i fremtiden med en tydelighed om, hvem vi er, og hvad vi kan, og derfor kommer blandt andet et navneskift meget passende nu, siger indehaver Nina Hygum.

Men navneskiftet står ikke alene, det er nemlig et led i en større plan, der skal føre Hygum Advokater - måske mest den yngste Hygum - ind i en fremtid. En fremtid de selv har taget styring over. For i navneskiftet ligger også starten på et glidende generationsskifte mellem mor og søn, og en klokkeklar mission om, hvor Nina og Kasper gerne vil hen med Hygum Advokater.

- Vi vil være det fortrukne advokatfirma, når det kommer til mindre virksomheder og privat anliggende. Det er meget vigtigt for os at slå fast, at en del af vores ekspertise ligger i, at vi har en vigtig og grundlæggende lokal viden. Vi vil ikke ind og konkurrere med firmaerne i Viborg - hvorfor skulle vi det? Vi er lokale, fordi det er dét, vi vil, og dét vi brænder for, siger Nina Hygum.

Annonce

Må jeg tale med Frank?

33-årige Kasper Hygum kom ind i firmaet i 2012 som advokatfuldmægtig, hvorefter han flyttede fra Aarhus til Bjerringbro med familien, der dengang talte en kæreste og en lille datter. Siden er der kommet endnu en datter til, og ambitionerne har taget form.

- Jeg troede ikke, jeg skulle tilbage til Bjerringbro, men der gik ikke så lang tid, før jeg vidste, at her ville jeg blive. Jeg har også hele tiden vidst, at vi på et tidspunkt skulle skifte navn, og det har været en spændende proces at tage fat på, siger Kasper Hygum.

Hånd i hånd med navneskiftet går en større branding-proces, hvor Nina og Kasper har drøftet firmaets værdigrundlag, missioner og visioner.

- Folk har ringet og spurgt, om de måtte tale med Frank - og det er helt forståeligt, at vores navn har givet anledning til noget forvirring. Sådan skal det ikke være mere, for vi vil gerne være et advokathus, hvor folk ved, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde, og hvor de i øvrigt er trygge ved at komme og få en snak. Et par af kodeordene er afslappethed og gennemsigtighed, og det forsøger vi at formidle gennem aviser og i radioen - og så skal folk være meget velkommen til at komme herind og høre lidt nærmere, siger Kasper Hygum.

I samme åndedrag begynder Kasper Hygum også som klummeskribent i Bjerringbro Avis, hvor han vil dele juridisk viden i et forståeligt sprog. For det er nemlig også en del af fremtiden.

- Med Kasper kom digitaliseringen ind i huset samt en ambition om at tage noget af stivheden ud af faget - blandt andet ved at kommunikere i et mere forståeligt sprog. Det hører ungdommen og fremtiden til, og det falder Kasper lettere, end det gør for mig, der er opdraget i den gamle skole, siger Nina Hygum og fortæller, at det i øvrigt også gælder alle de nye digitale værktøjer og databaser, der er blevet en del af hendes hverdag.

- Kasper har en anden måde at tænke og arbejde på, og det er det, vi skal ind i fremtiden med, fortsætter hun.

Parløb i mange år

Ind i fremtiden kommer Nina Hygum også, for det glidende generationsskifte har ingen slutdato, og hun forventer at være en del af Hygum Advokater mange år endnu.

- Jeg er stadig vild med det, jeg laver, og jeg har ingen planer om at gå af endnu. Jeg vil gerne trappe ned over en længere årrække, og jeg vil sige det sådan, at vi er startet i god tid, siger Nina Hygum.

Hvad fremtiden i Hygum Advokater ellers bringer er ikke til at spå om, men for Kasper Hygum har de skibe, der nu er sat i søen, den rette kurs.

- Jeg synes, at vi med vores nye navn får præciseret, hvem vi er, og hvad vi kan - og det vil sådan set ikke ændre sig så meget i fremtiden, for det høje faglige niveau og den grundige vejledning folk kender fra firmaet, det er også sådan, vi vil arbejde nu og fremover, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK For abonnenter

Så er der VM-pause: VHK'ere gør status på første halvsæson

Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Annonce