Annonce
Kultur

Fredagsfesten er droppet: Fyrværkeri Festival 2021 bliver en endags-festival

Hvis tingene går efter Fyrværkeri Festival-arrangørens hoved, er der til sommer igen fuld skrald på musikken på Dyrskuepladsen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Da man sidste år måtte aflyse og udskyde Fyrværkeri Festivalens 10-års jubilæumsbrag, tilføjede man en fredag, så festivalen ville foregå over to dage. Den ekstra dag er nu fjernet igen. "I værste tilfælde kunne vi risikere at måtte droppe hele festivalen," siger festivalarrangør.

Viborg: Mange kender følelsen af at stå side om side med tusindvis af andre mennesker under åben himmel. Måske har man en fadøl i den ene hånd og sin bedste ven under den anden arm. Man svajer frem og tilbage - eller hopper op og ned - i takt med live-musikken, der tordner ud af højttalerne, leveret af bandet der giver den fuld gas på den store scene.

Det var i de gode gamle dage, før corona-krisen kom buldrende ind over landet og satte en brat stopper for især fulde folk i store forsamlinger.

Fyrværkeri Festivalen, der skulle have fejret 10-års jubilæum i 2020 med et brag af en festival, håbede til det sidste, at der ville blive fest. For festivalen lå jo i slutningen af august, og der måtte vi da have fået bugt med corona-virussen.

Men nej. Festivalen blev ligesom resten af landets festivaler aflyst.

Da skuffelsen var bearbejdet, så folkene bag frem mod 2021; dér måtte vi da have fået bugt med virussen. Festivalen var, med kun få refunderinger, lynhurtigt udsolgt igen, og derfor valgte man at tilføre festivalen én dag.

Så kunne der både fredag den 27. og lørdag den 28. august stå 17.000 mennesker på Dyrskuepladsen og svaje til live-musik med favnen fuld af frænder og fadøl.

Men det er også blevet lavet om igen.

Annonce

Tilbage til én dag

I weekenden valgte arrangørerne at droppe den ekstra dag. Og det er der flere grunde til.

Festivalarrangør Mikael Andersen fortæller, at fredagen kom til, da alt så lidt mere lyst ud. Så kom anden bølge af corona, og alt blev mere usikkert igen.

- Hvis vi åbnede for billetsalget til fredagen nu, tror vi, folk ville vente meget lang tid med at købe. Og hvis vi i værste tilfælde kun endte med at sælge 4000-5000 billetter, så kunne vi risikere at måtte droppe hele festivalen, siger han.

De noget svære arbejdsbetingelser og usædvanligt utydelige udsigter er også en af grundene til, at man simpelthen valgte at give slip på fredagen.


Det er da lidt frustrerende, at vi ikke kan gøre noget. Men det er jo også meget forståeligt, at regeringen ikke kan melde nogle klare retningslinjer ud endnu.

Mikael Andersen, festivalarrangør


- For os er der stadig mange spørgsmål, vi mangler svar på. Så vi tager det ligesom fra dag til dag. Det er da lidt frustrerende, at vi ikke kan gøre noget. Men det er jo også meget forståeligt, at regeringen ikke kan melde nogle klare retningslinjer ud endnu, siger Mikael Andersen og tilføjer:

- Men hvis man åbner for, at der igen må holdes festivaler, er vi 100 procent klar til at holde et brag af en fest om lørdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce