Annonce
Rundt om Viborg

Fremgang: Efter fusion er det gået fremad for klemt brugs

Uddeler Nicolai Groth byder fredag eftermiddag de første 250 kunder på kaffe og kage for at fejre, at det igen går fremad for Superbrugsen i Karup. Arkivfoto: Morten Dueholm
Superbrugsen i Karup har solgt mere efter indlemmelsen i Skåde Brugsforening. Coronakrisen har også gavnet. Fremgangen fejres fredag med gratis kage og kaffe.
Annonce

Karup: "Tillykke - og tak", lyder det fra uddeler Nicolai Groth, der på vegne af Superbrugsen Karup inviterer de første 250 kunder fredag i tidsrummet 13-16 på gratis kaffe og kage.

Anledningen er, at det er gået bedre med salget - endda betydeligt bedre - på det seneste. Det vil sige siden indlemmelsen i Skåde Brugsforening sidste år. Og ikke mindst siden coronakrisen brød ud i foråret. Sådan har det i øvrigt været for mange, lokalt baserede dagligvareforretninger.

- Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har fået flere til at handle lokalt, siger Kim Sønderkær, der er formand for Skåde Brugsforening, som brugsen i Karup nu altså hører under.

Kim Sønderkær bekræfter i øvrigt, at det går ganske fint for Karup-butikken, som var særdeles klemt, før Skåde Brugsforening tog over som ejer. Den nu tidligere bestyrelse for den nedlagte Karup-Kølvrå Brugsforening lagde ikke skjul på, at uden fusionen med Skåde Brugsforening, som driver tre brugser i sydlige Aarhus-forstæder, ville Superbrugsen i Karup være tvunget til at lukke.

I stedet er det altså gået fremad. Kim Sønderkær vil ikke ud med helt konkrete tal men siger, at Karup har haft en omsætningsfremgang på omkring ni procent i år - svarende til den generelle udvikling for alle butikker under Skåde Brugsforening.


Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har fået flere til at handle lokalt

Kim Sønderkær, formand for Skåde Brugsforening


Indtjeningen vil han ikke konkretisere men understreger dog, at Superbrugsen nu kører med overskud. Også fordi blandt andet låneomkostningerne er faldet som en følge af indlemmelsen i den kooperative Skåde-forening.

Kim Sønderkær roser såvel uddeleren som resten af Karup-personalet for at være stærkt engagerede i deres arbejdsplads - og for at give deres støtte til den nye virkelighed som en del af en større brugs-koncern.

Ros er der også til det lokale butiksudvalg, som ofte giver en hånd med vedrørende arrangementer i tilknytning til brugsen. Og selvfølgelig kunderne, som har bakket op ved at handle mere.

Superbrugsen i Karup var sidste år lukningstruet, men fusionen - eller indlemmelsen om man vil - med Skåde Brugsforening ser ud til at have reddet butikken. Arkivfoto: Morten Dueholm

Superbrugsen Karup vil som en del af Skåde Brugsforening ikke længere offentliggøre et separat regnskab. Skåde Brugsforening har på grund af coronakrisen endnu ikke holdt sin årlige generalforsamling, der skal godkende koncernregnskabet for 2019. Men Kim Sønderkær oplyser, at der bliver plus på bundlinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce