Annonce
Viborg

Støtte forsvinder: Uvis fremtid for børnehus i Digterparken

Tommelidens bestyrelse begræder, at naboen Digterparkens Børnehus er i vanskeligheder, men problemet må børnehuset løse med Viborg Kommune.
Digterparkens Børnehus håber, at det har en fremtid, efter at kommunal støtte til institutionens udegruppe forsvinder, men intet er sikkert.

Viborg: Støttet af Viborg Kommune har Digterparkens Børnehus i en årrække haft en såkaldt udegruppe, der dels sørgede for, at børnene fik rigeligt med frisk luft, dels sørgede for, at de børn, der ikke var på tur med udegruppen, havde lidt mere plads at røre sig på.

Støtten er væk, og børne- og ungdomsudvalget har sagt nej til at kompensere beløbet, der andrager 120.000 kroner årligt.

I et brev til politikerne forud for afslaget skrev bestyrelsen for Digterparkens Børnehus, at en konsekvens af det bortfaldne tilskud kunne blive, at institutionen måske blev nødt til at nednormere huset med 15 pladser.

I samme åndedrag, som afslaget kom, kom ligeledes fra politikerne en opfordring til, at Digterparkenes Børnehus og naboen Tommeliden - begge selvejende institutioner - fusionerede.

- Vi har spurgt Tommeliden, og de kunne være interesseret i at fusionere, men det er Tommeliden ikke, så derfor forsøger vi nu, om vi kan finde andre veje, således at vi kan bevare vores institution, siger formanden for Digterparkens Børnehus' bestyrelse Maria Louise Jöhnk.

Hun vil sammen med sine bestyrelses-kolleger på generalforsamlingen senere i denne måned fremlægge forskellige muligheder.

- Jeg håber meget, at vi kan finde en løsning, således at det ikke bliver nødvendigt at nednormere. Gør vi det, vil institutionen blive endnu mindre og dermed mere sårbar. Vi vil naturligvis fortsætte det gode samarbejde, vi har og har haft med Tommeliden, siger Maria Louise Jöhnk.

Annonce

Ikke vores bord

Digterparkens Børnehus' bestyrelse holdt sammen med de ansatte et møde forleden. Samtidig holdt bestyrelsen for Tommeliden møde, og de fremmødte drøftede blandt andet henvendelsen fra naboerne - Digterparkens Børnehus.

- Det er korrekt, at vores svar var et nej. Vi synes naturligvis, at det er en rigtig kedelig situation, som Digterparkens Børnehus er kommet i, men vi mener ikke, at vi har del i problemet. Det må være noget, som Digterparkens Børnehus skal løse sammen med Viborg Kommune, siger formanden for Tommelidens bestyrelse Lasse Overgaard og føjer til:

- Det er vigtigt at fremhæve, at vi netop begge er selvejende institutioner. Vi har vores egne værdier. I Tommeliden går det godt. Vi har de børn, vi gerne vil have, og vi har en rigtig dygtig personalegruppe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce