Annonce
Læserbrev

Fremtidens fjernvarme. Hold et offentligt møde om varmeplaner!

Annonce

Læserbrev: Som fjernvarmeforbrugere undrer det os, at der tilsyneladende foretages en række dispositioner omkring den fremtidige firmastruktur, uden at forbrugerne tages med på råd.

I forbindelse med dannelsen af det nye fjernvarmeselskab har man valgt den fremgangsmåde, at man etablerer selskabet pr. 1.1.2020 og påregner at få etableringen godkendt på Viborg Fjernvarmes ordinære generalforsamling til april 2020. I mellemtiden har man indsat en midlertidig bestyrelse, der skal være ansvarlig for driften i de første 3 – 4 måneder.

Samtidig har man besluttet at investere ca. 80 mio. kr. i et varmepumpeanlæg. Da en sådan investering ikke kan ske i det nye selskab, uden en godkendelse af dette selskabs generalforsamling, har man besluttet at placere investeringen i Energi Viborg Kraftvarme, således at investeringen efterfølgende overtages af det nye selskab, når/hvis dannelsen af dette selskab bliver godkendt til april 2020.

Vi tror gerne, at der kan strikkes en plan sammen, som er juridisk gældende, men det virker temmelig søgt, når planerne om udnyttelse af varmepumpeteknik hidtil er blevet afvist af Energi Viborg og dermed udskudt i årevis. Derfor mener vi, at før der arbejdes videre med planerne, skal disse forelægges til godkendelse på en generalforsamling i Viborg Fjernvarme.

I bestræbelse på at få åbenhed om processen har vi rettet henvendelse til formanden for Viborg Fjernvarmes bestyrelse og stillet ham nogle spørgsmål. Vi har ønsket at få oplyst, hvilke aftaler, der er truffet om stemmeregler, investering i og ejerskab af varmepumpeanlæg, samt hvem der skal være direktør for det nye a.m.b.a. Vi har i den forbindelse gjort opmærksom på, at vi har et meget veldrevet fjernvarmeselskab, som i 2018 blev tildelt æren som Årets Fjernvarmeselskab. Af svaret, vi har fået, fremgår det, at formanden er villig til at svare på spørgsmål, men mener, at vore spørgsmål skyder ved siden af skiven.

Vi har også påpeget, at det femmands udvalg, der står for udarbejdelsen af fremtidsplanerne, er forkert sammensat, idet de to offentlige boligselskaber samt Overlund Fjernvarme, der i alt aftager godt 10 % af fjernvarmeforbruget, med 3 af pladserne i udvalget giver en helt forkert vægtning med fare for, at der tages de forkerte hensyn. Som forbrugere, der stemmemæssigt tilhører ejergruppen, frygter vi, at vi bliver tabere i forhold til lejergruppen. I det hele taget mener vi, at det er forkert med denne opdeling mellem ejere og lejere. Vi er alle forbrugere, der bør have ens rettigheder.

Vi opfordrer fjernvarmeformanden og hele fjernvarmebestyrelsen til at leve op til de forventninger, som forbrugerne må have til dem, og træffe beslutninger, som tilgodeser alle forbrugere. Dette mener vi, man imødekommer bedst ved at indkalde til et offentligt møde med mulighed for både at få orientering og til at stille spørgsmål.

Viborg Kraftvarme - fremtiden bør der informeres om på et offentligt møde, mener Leo Lund og Ole Capion.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Viborg

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce