Annonce
Viborg

Frie fugle flyver i Viborgs bypark

700 fugle i forskellige farver og med forskellige udtryk flyver i den kommende tid på Borgvold. Foto: Morten Pedersen

Viborg: De fleste lokale familier, som regelmæssigt besøger byparken Borgvold, ved, at det er et eldorado for svaner, ænder, måger og alverdens andre fugle.

I disse dage trænger nye bevingede gæster sig dog på, da 700 lavtflyvende fugle har overtaget en del af  parken. Her er tale om midlertidige gæster, som blandt andet er kendetegnet ved, at de hænger noget mere stille i luften end de øvrige fuglearter på stedet.

"Unesco creative city - Frie fugle" hedder det flyvende kunstværk, som kunstner Susanne Ahrenkiel fra Kulturskolen Viborg og Camilla Davidsen, kurator og formidler ved Viborg Kunsthal, står bag. De to har således lavet oplægget til, hvordan kunstværket skal se ud, men det er i alt 700 skoleelever fra hele Viborg Kommune, der har lavet de mange fugle.

Annonce
Susanne Ahrenkiel (t.v.) og Camilla Davidsen står bag kunstværket, som 700 skoleelever fra hele kommunen har bidraget til. Foto: Morten Pedersen

Oplægget til de mange små kunstnere tager udgangspunkt i FN's verdensmål nummer 5: "Ligestilling mellem kønnene" og verdensmål nummer 10: "Mindre ulighed". Fuglene er et symbol på frihed og glæde. De flyver på træk og vender tilbage til samme sted år efter år. De kender ingen grænser, sprog eller nationer.

Fuglene er meget forskellige, og med alle de dekorerede fugle kan man se, at børn også er meget forskellige. Forskellige eller ej er idéen med kunstværket også, at børnene kan se og fornemme, at de er del af et fællesskab, der viser, at selvom man er lille, kan man godt være en del af noget stort, når man står sammen.

Værket er en del af dette års Snapsting for børn og kan ses på Borgvold til og med august 2021.

Flotte ser de ud, de mange fugle. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce