Annonce
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

- Vi er ikke dumme. Selvfølgelig snakker vi om det, når det er så tæt på, sagde Lars Friis. Foto: Johnny Pedersen
Efter sejren og Helsingør var der glæde at spore hos fødselaren Lars Friis og Viborg FF-anfører Jeppe Grønning. Men begge slog fast, at VFF skal holde fokus på deres egne kampe.

Fodbold: Viborg FF vandt fredag aften 3-0 over FC Helsingør. En helstøbt præstation af viborgenserne, som med sejren nu går ind i en uge med flere matchbolde i kampen om oprykning til Superligaen.

Samtidigt var det en hurtig og effektiv kur mod snakken om gummiben, som kunne opstå efter to nederlag i rap til VFF.

Cheftræner Lars Friis fortalte efter kampen, hvorfor viborgenserne havde held med at slå Helsingør - som holdet ellers tabte til i seneste spillerunde.

Annonce

- Vi fik lukket ned for deres omstillinger. Vi gjorde også mange ting rigtigt på hjemmebane. Det har vi været bevidste om. Det handlede udelukkende om, at vi skulle tage dumhederne og tilfældighederne ud af kampen, og det gjorde vi, sagde Lars Friis.

- Vi havde snakket om at ændre vores adfærd. At vi skulle løbe de ekstra meter og lave det beskidte arbejde på banen. Det synes jeg var den store forskel på de to kampe, sagde Lars Friis.

En af dem som ikke har problemer med at lave det beskidte arbejde er Viborg-anføreren Jeppe Grønning. Han fortalte efter kampen, at han også var bevidst om, at han havde et ansvar for at få resten af holdet med, når de ekstra meter skulle løbes.

Kampen i tal

FC Helsingør-Viborg FF 0-3 (0-1)

Fodbold, 1. division, 28. spillerunde

Mål: 0-1 Sebastian Grønning (1.), 0-2 Sebastian Grønning (55.), Jeff Mensah (93.)

Gule kort: Lorenzo Gordinho, Sebastian Grønning, VFF. Daniel Norouzi, FC Helsingør

Tilskuere: 450

Dommer: Sebastian Friis Aagerup

Viborg FF: Lucas Lund - Lorenzo Gordinho (67. Alexander Fischer), Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Jakob Bonde, Sofus Berger (58. Jeff Mensah) - Tobias Bech (67. Mads Aaquist), Sebastian Grønning (81. Serge Deble), Davit Skhirtladze (81. Christian Wagner)

- Jeg ved godt, at jeg har en rolle, hvor jeg skal hjælpe og dirigere de andre. Sidst var vi ikke gode nok til at lave de nødvendige frispark og erobringer, men det gjorde vi den her gang. Alt lykkedes ikke for os, men vi stod sammen i aften. Og det er jeg stolt af, sagde Jeppe Grønning.

Jeppe Grønning kæmpede godt i kampen mod Helsingør. Foto: Claus Birch

Han fortalte ligeledes, at det er en tendens, han har set hos VFF hele sæsonen.

- Vi ved godt, at det er svært at have kontrol i en hel fodboldkamp. Vi vil gerne, men det er svært. Så der er perioder, hvor vi skal stå imod og arbejde hårdt, og det har vi været gode til, sagde VFF-anføreren.

Oprykning i næste uge?

Med sejren over sjællænderne, så er VFF nu snublende tæt på oprykningen til Superligaen. Viborgenserne har 11 point ned til Esbjerg FB på tredjepladsen, og der er 12 point tilbage at spille om.

Dermed kan oprykningen allerede blive en realitet, hvis ikke Esbjerg slår FC Fredericia mandag aften.

Det scenarie indrømmede Lars Friis også, at han skeler til.

- Vi er jo ikke dumme. Selvfølgelig snakker vi om det, når vi er så tæt på, som vi er nu. Men vores indstilling er den samme, som den altid har været. Vi vil selv vinde vores kampe. Så næste skridt for os er, at vi er forbereder os til onsdag mod Silkeborg, sagde Lars Friis.

Også Jeppe Grønning var klar til at diskutere det mulige scenarie. Han havde dog også stadig sine forbehold.

- Jeg har prøvet nogle ting før, der gør, at jeg vil have det lukket før jeg kan hvile. Og selv hvis det sker på mandag, så vil vi stadig vinde vores kampe og vinde ligaen. Først og fremmest vil vi lukke oprykningen så hurtigt som muligt, sagde Grønning.


Jeg har prøvet nogle ting før der gør, at jeg vil have det lukket før jeg kan hvile. Og selv hvis det sker på mandag, så vil vi stadig vinde vores kampe og vinde ligaen. Først og fremmest vil vi lukke oprykningen så hurtigt som muligt.

Jeppe Grønning, VFF-anfører.


Men heller ikke han ville afvise, at det ser rigtig godt ud for de grønne nu.

- Vi ved godt, at det var et meget stort skridt, vi tog i dag. Det kan vi ikke skjule. Nu er presset stort på de andre, og vi har pludselig en masse matchbolde, sagde Jeppe Grønning.

Selv hvis Esbjerg vinder over FC Fredericia på mandag, så kan Viborg FF sikre sig oprykningen i næste uge, hvis det bliver til en sejr over Silkeborg IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce