Annonce
Rundt om Viborg

Friluftsbad: Hvorfor bliver kommunens tilskud ikke harmoniseret?

Jon Pugholm, der her ses ved indvielsen af Klejtrup Friluftsbad, undrer sig over, at tilskuddene til kommunens friluftsbade ikke bliver harmoniseret på samme måde, som tilskuddene til idrætshallerne er blevet det. Arkivfoto: Johnny Pedersen
I bestyrelsen for Klejtrup Friluftsbad troede man, at Viborg Kommune havde en reel harmonisering af tilskuddene på vej. Jon Pugholm fra friluftsbadet mener, at politikerne har taget en dårlig beslutning.

Viborgegnen: Det nyåbnede friluftsbad i Klejtrup kan se frem til at få et årligt driftstilskud på 70.000 kroner. Samtidig får friluftsbadene i Kølvrå og Hammershøj henholdsvis 483.000 og 357.000 kroner af kommunen i driftstilskud.

Det er resultatet af den beskedne harmonisering af tilskuddene, som byrådets kultur- og fritidsudvalg har gennemført. Den beslutning undrer Jon Pugholm fra bestyrelsen i Klejtrup Friluftsbad sig over.

- Da vi gik i gang med projektet med at bygge et friluftsbad i Klejtrup, havde vi møde med borgmester Ulrik Wilbek om drifts- og anlægstilskud. Han var ikke klar over, at der var så stor forskel på underskudsdækningen til friluftsbadene, og han gav udtryk for, at det skulle gøres mere ensartet. Når det gælder idrætshallerne har man jo til sammenligning harmoniseret fuldstændig, men jeg ved godt, at Ulrik Wilbek ikke sidder i kultur- og fritidsudvalget, siger Jon Pugholm.

- Dengang fik vi et anlægstilskud på 500.000 kroner, og borgmesteren gav udtryk for, at vi nok kunne få op til maksimalt 100.000 kroner i driftstilskud, tilføjer Jon Pugholm.

Annonce

Et vanvittigt tilskud

Han betegner det som "vanvittigt", at Kølvrå Friluftsbad får knap 500.000 kroner i årligt tilskud.

- De har jo næsten ingen indtægter, fordi de ikke har grund til at gøre noget for at skaffe sponsorer. Jeg ved godt, at særligt Mads Panny (formanden for kultur- og fritidsudvalget, Red.) af en eller anden årsag holder hånden over Kølvrå, men der er gode grunde til, at man også burde tilgodese Klejtrup. Vi står uforstående over for beslutningen, siger Jon Pugholm.

Mads Panny har argumenteret for støtten til Kølvrå Friluftsbad med, at man vil gerne vil understøtte en af de ganske få aktiviteter, der er tilbage i byen.

Vil gerne have et møde

Jon Pugholm fortæller, at Klejtrup Friluftsbad forud for beslutningen havde bedt om at få møder med både forvaltningen og kultur- og fritidsudvalget, men at det er blevet afvist.

- Det virker som om, at man ikke har lyst til at høre vores røst, men sådan et møde vil vi stadigvæk rigtig gerne have. Vi vil stadig forsøge at få et møde. Det virker underligt, at vi ikke kan få lov til at fremføre vores argumenter, siger Jon Pugholm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce