Annonce
Rund om Viborg

Friplejehjem tog på sommerudflugt med veterantog

Beboere, personale og pårørende tog på veteran-togtur. Privatfoto
De hygger sig på Klejtrup Friplejehjem. Der er fadøl på bordet, og en af plejehjemmets afdelinger har for nylig været på sommerudflugt.

Klejtrup: Der sommerhygges på Klejtrup Friplejehjem i denne tid. For nylig var afdelingen Kløverbakken på sommerudflugt, hvor man blandt andet kørte veterantog, og friplejehjemmet kan også fortælle, at man nu har fået en fadølshane på Kløverbakken.

Det er dog ikke kun fadøl, man drikker. Af hensyn til væskebalancen er det også vigtigt for de ældre at få godt med vand, så plejehjemmet har fået etableret et koldtvandsanlæg.

Anlægget er forsynet med tre tappehaner. En med almindeligt koldt vand, en med dansk vand med brus og en med koldt fadøl fra det lokale gårdbryggeri Ugelris. Nogle af beboerne har aflagt besøg på gårdbryggeriet for at vælge, hvilken øl der skal i anlægget.

- Det er et tiltag, der virkelig har vakt glæde hos beboerne, og som, vi håber, vil få en god virkning samtidig med, at vi vil komme til at spare på vandet, når det er koldt med det samme, fortæller Susanne Molbæk fra friplejehjemmet.

I det følgende kan man læse friplejehjemmets egen beretning om Kløverbakkens sommerudflugt:

"Dette års store sommerudflugt krævede i år to fyldte busser. En stor handicapvenlig turistbus og vores egen "Stjernebussen".

14 beboere sammen med deres pårørende, frivillige fra Støtteforeningen og personaler, i alt 50 glade og forventningsfulde personer myldrede ind i busserne. Temaet var tredivernes Matador, så mange bar de flotteste hatte, fine kjoler, og plastposerne var skiftet ud med flettede kurve og gamle brune kufferter. Jo nu skulle vi på sommerudflugt.

Endelig afsted, og efter nogle sange var vi fremme ved Mariager Station, hvor der kun lige for os ventede et flot rødt veteranlokomotiv og fire gamle trætogvogne, tre til at sidde i, og en til alle rollatorerne og de ekstra kørestole. Køreplanen var som dengang, vi kører når alle er kommet ind i toget. Selve indstigningen var et projekt i sig selv, der er cirka 85 centimeter fra perronen og op i toget, og de tre trin er ikke just for gangbesværede, og slet ikke kørestole. Men med, det ville vi alle, så vi byggede en rampe til formålet, som fik lov til at blive, og måske kan komme andre til gavn.

Alle var vel kommet ind i toget, alle døre var lukkede, så kunne togføreren fløjte afgang, og vi rullede ud fra Mariager Station på vej ud på en hyggelig togtur i et meget adstadigt tempo gennem den flotte natur. Undervejs blev kurve med forfriskninger fundet frem.

"...næste gang er det Handest Station", så fik alle travlt med at få pakket deres forskellige pakkenelliker sammen, nu skulle vi lige straks af....

Da vi så rullede ind på stationen, var modtagelsen stor og hjertelig. I bedste "badehotel stil" stod Mona "kok" og Maria og vinkede til os, mens Malene Dietrichs sang strømmede os i møde. Stemningen var fantastisk, og vejret var så meget med os.

Straks kom der gang i forberedelserne til frokost i det fri, borde og bænke fundet frem, som blev dækkede med ternede duge og blomster i vaser, den lækre mad blev anrettet, alt i mens nogen ikke kunne få nok af at køre veterantog.

Hvor var vi heldige for det fine vejr. Alle var enige om, at det var den mest hyggelige frokost i det fri, som man kunne huske. Nogen trak i skygge til sidst, inden det blev tid til, at vi skulle tilbage med veterantoget til Mariager.

Tilbage i Mariager var alle lovet softice og medbragt kaffe fra Kløverbakken, men så var det pludselig slut med det fine vejr. Langt de fleste var heldigvis nået frem til havnekiosken, inden der blev lukket voldsomt meget op for sluserne, så meget, at det føltes som om, at havnen helt var oversvømmet, men efter tyve minutter kunne vi komme ud igen, nyde kaffen efter isen, for derefter at vende næsen hjemad mod Kløverbakken, hvor der ventede suppe på terrassen.

Til sidst er nu kun at sige tak for en fantastisk dag fyldt med så mange dejlige oplevelser og indtryk, som vi vil kunne leve længe på.

En stor tak til dem, der fik idéen, dem, der troede på det, dem, der greb idéen og lod den vokse sig endnu større, dem, der gjorde det hele muligt, til veteranbanen for stor velvillighed, og til sidst, men bestemt ikke mindst, til alle de rejsende for jeres vidunderlige gode humør og medlevenhed."

Annonce
Der er både koldt vand og koldt øl i hanen i det nye anlæg på Kløverbakken.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce