Annonce
Rundt om Viborg

Friplejehjemsboliger ventes klar i november

Der ventes indflytning i de nye boliger på Nordstjernen i midten af november. Foto: Hans Peter Johansen
Beboerne på Friplejehjemmet Nordstjernen i Sparkær kan snart flytte ind i de nybyggede lejligheder.
Annonce

Sparkær: Om en god måned tid skulle det efter planen være flyttetid for beboerne på friplejehjemmet Nordstjernen i Sparkær.

Her ventes byggeriet af de nye lejligheder i en nybygning ved siden af den oprindelige Villa Nordstjernen at være et overstået kapitel, siger Bente Bay, der er friplejehjemmets forstander.

- Vi regner med, at beboerne kan flytte ind i de nye lejligheder midt i november, og i og med at vi har sigtet efter indflytning i efteråret, så passer det jo meget godt. Byggerier som det her er jo en proces. Nye og gamle bygninger skal passes sammen i et kuperet terræn, så der vil være overraskelser, men det har været et fint forløb, siger Bente Bay.

Her står Bente Bay ved den glasgang, der skal forbinde den oprindelige villa med den nye bygning. Foto: Hans Peter Johansen

Hun fastslår dog, at byggeriet på grund af covid-19 og alle corona-restriktionerne ikke været samme samlende punkt undervejs, som man gerne ville have set det.

- Vi har holdt to gode informationsmøder for de pårørende men har jo ikke kunne vise dem rundt i byggeriet ,som vi gerne ville gøre. På samme måde har vi jo ikke kunnet tage beboerne med over for at se nærmere på byggeriet undervejs på grund af covid-19, og det er jo lidt ærgerligt, men sådan har det nu engang været, siger Bente Bay.

Annonce

26 nye boliger

Udvidelsen medfører altså, at man får 26 nye to-rums boliger fordelt på to etager i helt ny bygning. Spaden kom i jorden i august sidste år, og der blev holdt rejsegilde i november.

Udvidelsen af friplejehjemmet blev mulig i sommeren 2016, hvor Nordstjernen indgik en aftale med naboen, gårdejer Torben Schmidt, om køb af nabogrundene Langgade 1 og Østervang 1.

Friplejehjemmet Nordstjernen lukkede som kommunalt plejehjem i 2007 og genopstod som friplejehjem i 2009. Ved indgangen til maj 2018 blev friplejehjemmet officielt tilknyttet Danske Diakonhjem som en selvejende institution, og den siddende lokale bestyrelse takkede af, og Danske Diakonhjems bestyrelse trådte til.

Friplejehjemmet havde da i flere år haft et tæt samarbejde med Danske Diakonhjem, da man allerede i 2010 indgik en administrationsaftale med organisationen.


Vi regner med at beboerne kan flytte ind i de nye lejligheder midt i november.

Bente Bay, forstander på Friplejehjemmet Nordstjernen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce