Annonce
Viborg

Frirumsdebat på biblioteket: Er ulighed et problem i Danmark?

Eftermiddagens debattører er Signe Munk og Jonas Herby. Pressefotos
Uligheden i Danmark stiger, men er det et problem? De rige bliver rigere, men det gør de "knapt så rige" også.
Annonce

Viborg: På Hovedbiblioteket i Viborg forsøger man at blive klogere på ulighed. Er afstanden mellem rig og fattig blevet for stor? Findes der god ulighed? Er der overhovedet fattige i Danmark? Spørgsmålene bliver stillet og diskuteret til "frirumsdebat" den 16. marts.

De to debattører er på papiret i hvert sit politiske ringhjørne, men lover begge en god debat.

Den første er Signe Munk (SF). Signe Munk har været politisk aktiv siden 2009. Først som medlem af Viborg Byråd og nu som medlem af Folketinget. Og hun er særligt interesseret i klima- og velfærdspolitik.

Den anden er Jonas Herby, som er specialkonsulent i den borgerlige-liberale tænketank Cepos, hvor man er optaget af, hvordan man mindsker reguleringen af danskerne, virksomhederne og den offentlige velfærd.

Debatten vil blive styret af en debatpilot fra Frirummet. Organisationen har udviklet en ny debatform, hvor det handler om at gøre tilskuerne klogere på de forskellige synspunkter. Filosofien bag "frirumsdebat" er, at det er i uenigheden, vi bliver klogere.

- Frirumsdebatten udfordrer de debatter, vi ofte ser på tv. Her skal der helst udråbes en vinder og en taber, og ingen er tilsyneladende interesseret i dét, der samler os, og dét vi er i tvivl om. Frirumsdebatten er en ny måde at debattere på, hvor der er plads og tid til opfølgende spørgsmål og taletid, fortæller Cecilia Ahle Ravnkilde Agersnap, som er kulturformidler i Viborg Bibliotekerne.

Målet er altså at styrke den demokratiske samtale og tilliden mellem borgerne og de folkevalgte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce