Annonce
Erhverv

Frisør tager ingen chancer

Udbruddet af Corona-virus har indflydelse alle vegne - også hos den lokale frisør, der er bekymret for sine kunder, men også sin virksomhed. Foto: Christine Krüger Hansen
Salon Hårtoppen spritter af og beder folk blive væk, hvis de føler sig sløje eller har være ude at rejse.

Bjerringbro: Allerede inden statsminister Mette Frederiksen onsdag aften på det ekstraordinære pressemøde meldte ud, at der nu var grund til at tage ekstra vare på hinanden ved at lukke skoler og offentlige institutioner, havde man hos Bjerringbro frisørsalonen - Hårtoppen gjort sig sine tanker omkring konsekvenserne ved corona-virusen.

Derfor valgte salonen tidligere på ugen at lægge et opslag op på facebook, hvori de opfordrer kunderne til at vise hensyn og afmelde deres tid, hvis de føler sig sløj eller syg eller har været ude at rejse inden for de sidste 14 dage.

- Det er ikke fordi vi selv er bange for at blive syge og dø, men vi har mange ældre kunder, som det er vigtigt at tænke på. De er helt klar mest udsatte - så dem skal vi passe på, siger Lene Nielsen, der ejer og driver Salon Hårtoppen.

Hun var onsdag i gang med at installere en særlig automat med håndsprit, men havde allerede flere dage inden stillet en pumpe med håndsprit frem, som kunderne kunne bruge.

- Vi henstiller til, at kunderne bruger håndsprit, når de træder ind i salonen, siger Lene Nielsen, der også selv prioriterer rengøringen i salonen på en hel anden måde end tidligere.

- Vi gør helt rent i salonen flere gange om dagen og ikke bare til fyraftenstid som tidligere. Derudover spritter vi stole og borde af hver gang en kunde er færdig, forklarer Lene Nielsen, der også har indskærpet overfor sit personale, at har man et ledigt minut, så skal det bruges på rengøring.

Lene Nielsen er som sagt ikke specielt bekymret for sit eget helbred, alligevel er hun urolig over den drejning situationen har taget.

- Som selvstændig erhvervsdrivende kan jeg ikke lade være med at bekymre mig.En virksomhed som min kan man være meget sårbar, og hvis kunderne lige pludselig holder op med at komme ind for at få ordnet hår, så har jeg jo ikke nogen forretning mere, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan heller ikke, rent økonomisk, holde til hvis én af mine ansatte bliver syg med corona-virus, og vi alle skal i karantæne i 14 dage, hvilket jo ville betyde at salonen ufrivilligt lukkede.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Hver gang en kunde har forladt frisørstolen bliver den sprittet af. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce