Annonce
Rundt om Viborg

Friskole planlægger et julemarked, der ikke kommer på kant med corona-restriktionerne

Langsø Friskole gennemfører årets julemarked, men på en anden måde end sædvanligt. Billedet her er fra et åben skole-arrangement. Arkivfoto
Langsø Friskole i Vammen kan ikke holde julemarked på den måde, man plejer. I stedet bliver det et marked med stande rundt omkring i byens garager.
Annonce

Vammen: Egnens julemarkeder er i den grad truet af corona-restriktionerne, som maksimalt tillader forsamlinger med 50 deltagere. På Langsø Friskole i Vammen har man imidlertid fundet opskriften på, hvordan man den 21. november kan holde det traditionelle julemarked, men på en utraditionel måde.

I stedet for at holde markedet på friskolen vil man fordele standene ude i byen i garager og lignende steder, og så kan kunderne gå rundt og handle, mens de holder afstand til hinanden. Covid-19 får altså ikke lov til at ødelægge julestemningen  i Vammen, fastslår markedets "tovholder", Marlene Krogh.

"Jeg præsenterede ideen for standholderne den dag, retningslinjerne omkring forsamlingsforbudet på de 50 blev forlænget. Og til mit store juleglade hjertes glæde var 13 ud af de 25 standholdere, som allerede var tilmeldt, med på ideen helt fra starten af. Så var det bare med at gå i gang med at finde plads til dem alle", skriver Marlene Krogh til folkebladet.

Det gik heldigvis hurtigt med at finde Vammen-borgere, der var villige til at give husly til standholderne i deres garager - faktisk gik det så let som ingenting.

- Stor tak til borgerne for deres hjælp. Nu er jeg spændt på, om folk udefra stadig har lyst til at komme til julemarked i Vammen. Selv om covid-19 har gjort det umuligt at holde julemarked på skolen, som vi har gjort det de sidste to år, skal den ikke ødelægge julestemningen. Vi må bare tænke anderledes, og det kan vi i Vammen, skriver Marlene Krogh.

Annonce

Mange varer til salg

Hun fortæller, at der er masser at komme efter på markedet, der holdes fra klokken 10 til 15. Blandt andet arrangerer hun en nisse-skattejagt, og skolens 1. og 2. klasse har som sædvanlig tombolaen klar med sponsorerede gaver fra blandt andet standholderne.

På standene kan man blandt andet købe honningkager, nisser, strikkede huer, fårelaugets spegepølse, kranse, dekorationer og kunsthåndværk i uld, sten, jern, glas og meget mere. Skolens ældste klasse vil sælge juletræer i skolegården. Man kan følge med i tilbuddene på markedets facebookside "Julemarked på Langsø Friskole".


Selv om covid-19 har gjort det umuligt at holde julemarked på skolen, som vi har gjort det de sidste to år, skal den ikke ødelægge julestemningen.

Marlene Krogh.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce