Annonce
Viborg

Fristrup fejrer sin rene branddam

Borgerne i Fristrup er galde for deres fællesområde, som nu også har fået en ren branddam. Her er det Anker Andersen, Jens Møller, Kirsten Sørensen med børnebørnene Marcus og Emilie Nicolajsen. Siddende er det Katrine Andersen og Ingrid Bøgevig. Foto: Niels-Chr. Jönsson

Med hjælp fra tilskud fra fonde, grønne midler og offentlige kasser har Fristrup nu fået renset sin branddam op.

Det er ikke noget voldsomt stort lokalsamfund med sine i alt 14 husstande, men det betyder nu langt fra, at Fristrup er et sløvt lokalsamfund.

Annonce

På fredag fejrer man for eksempel, at landsbyen (som man ikke en gang er officielt) har fået oprenset sin branddam fra 1940'erne, og at man dermed har fået en ren sø på det smukke, grønne område, der strækker sig fra fælleshytten og ud til vejen. Det vidner om sammenhold og lyst til at gøre noget for sit lokalsamfund.

Godt nok har beboerne ikke selv stået for den rent fysiske del af oprensningen af dammen, men man har skaffet pengene til det ved at søge om offentlige tilskud og penge fra diverse fonde.

Det har man blandt andet fået fra Jutlander Bank og Fonden for Sparekassen i Skals, og der kommer da også repræsentanter fra de to velgørere, når man på fredag fejrer, at projektet er tilendebragt.

»Uden tilskud fra fonde og den slags ville vi ikke kunne gøre den her slags ting, så det er vi meget glade for, men det kræver nu også, at alle vi lokale selv gør noget, og det er der heldigvis stor opbakning til,« fortæller Ingrid Bøgevig, som sammen med en række andre lokale tager imod i Fælles Forum, som hytten og det grønne område officielt hedder.

På det kommunale område, der tidligere lå hen som et uvedligeholdt område med diverse gamle og udslidte maskiner og andet rod hensat, er der siden etableringen af Fristrup og Omegns Beboerforening i 2006 blevet ryddet op, bygget fælleshytte, etableret muldtoilet og holdt en masse vejfester og andre sociale arrangementer.

»Det er virkelig blevet et fælles samlingspunkt, og vi synes, det er meget vigtigt, at området tager sig godt ud, så derfor er vi også meget glade for, at det nu fremstår så fint. Og så er der altså også blevet etableret helt nyt afløb fra dammen, så området ikke bliver oversvømmet igen, som det ellers er sket nogle gange,« fortæller Ingrid Bøgevig.

Hun og de andre lokale glæder sig til på fredag at fejre den nye, rene dam med et arrangement, hvor beboerforeningen klokken 14 byder på lidt godt til ganen og hyggeligt samvær til dem, der nu skulle have lyst til at komme forbi.

Arrangementet finder sted klokken 14.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce