x
Annonce
Rundt om Viborg

Frivillige er klar: ny vågetjeneste rykker ud fra marts

Hanne Mette Thagaard blev genvalgt som formand for Røde Kors Karup, der har i alt omkring 130 frivillige tilknyttet - og knap så mange medlemmer. Privatfoto
Røde Kors Karup har gang i mange aktiviteter, og til marts begynder en ny: vågetjenesten, der etableres i samarbejde med plejehjem og hjemmepleje.

Karup: Den 1. marts er Røde Kors Karup parat med en såkaldt vågetjeneste med frivillige, der påtager sig at være tilstede hos døende, når pårørende eller andre nærtstående har brug for det. Eller hvis den døende er alene. Udgangspunktet er nemlig, at "ingen skal dø alene".

Vågetjenesten er etableret efter en række møder med og i et samarbejde med blandt andet det lokale plejehjem, Åbrinken, og med hjemmeplejen i byen. Det er således plejehjemmet eller hjemmeplejen, der visiterer til en vågning.

Forleden på generalforsamlingen i Røde Kors Karup, som 32 mødte frem til, orienterede formand Hanne Mette Thagaard om blandt andet vågetjenesten, lige som der blev redegjort for de aktiviteter, som Røde Kors-afdelingen i forvejen har gang i og fortsætter med.

Det handlede blandt andet om nørklegrupperne i henholdsvis Karup og Frederiks, som til sammen i 2019 præsterede blandt andet 3133 stykker strikket og syet børnetøj. Tøj, som kommer børn i Ukraine og Hviderusland til gode.

Annonce

Formand fortsætter

Røde Kors Karup succes med sin besøgstjeneste, hvor alle ældre og ensomme, der har ytret ønske om at få en besøgsven, har fået det.

Blandt andre lokale, godgørende aktiviteter sørger Røde Kors Karup - med støtte fra Viborg Kommune - for, at et antal Karup-børn, der ellers ikke ville komme på sommerferie, får muligheden for at deltage i en sommerlejr. Ligeledes hjælpes lokale børnefamilier med gavekort til indkøb og med gaver til børnene op mod jul.

På generalforsamlingen Hanne Mette Thagaard genvalgt, og hun fortsætter også som formand. Yvonne Glesner ønskede ikke genvalgt, og i stedet kom Gurli Germann Christiansen ind.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce